8 weetjes over je lichaam

Het kennen van je eigen lichaam is een ontzettend fijn gevoel, maar toch zijn er dingen die je nog niet weet over je lichaam. Wij hebben voor jou 8 weetjes op een rij gezet.  

Er zitten meer bacteriën in je mond dan dat er mensen op aarde leven 

In je mond zitten allemaal schimmels, bacteriën en virussen. Het klinkt misschien allemaal een beetje vies, maar de meeste helpen je om je gezond te houden. Slechte bacteriën worden vaak gedood door de goede bacteriën.  

Baby’s worden geboren zonder knieschijven 

Baby’s worden eigenlijk geboren zonder knieschijven. Ze hebben in het begin alleen kraakbeen in hun gewrichten. De knieschijven worden langzaam ontwikkeld op een geleidelijke manier. 

Baby’s worden geboren met 300 botten 

Een volwassen iemand heeft 206 botten en voor een baby zijn dit er dus ontzettend veel. Veel botten van een baby zitten nog los van elkaar en daarom hebben ze er dus zoveel. De kleine botjes groeien samen wanneer ze ouder worden. 

De snelheid van niezen kan oplopen tot 160 km per uur 

Wanneer je niest is dat een reactie op een prikkel in je neus. Niezen reinigt je longen en je neus.  

Zweet stinkt niet 

Wanneer je lekker intensief aan het sporten bent ga je zweten, dit wordt ook wel transpireren genoemd. Zweet heeft over het algemeen geen hele sterke geur. Als het wel stinkt komt dit door de bacteriën.  

Je oren maken meer oorsmeer aan als je bang bent 

Je oorsmeer zegt best veel over je gezondheid. Stress kan ervoor zorgen dat er meer oorsmeer geproduceerd wordt. Als je heel veel aan het zweten bent kan dit ook zorgen voor meer oorsmeer. 

Je oren en neus stoppen nooit met groeien  

Na 35 jaar stoppen je botten met groeien op je kraakbeen na. Je oren en neus bestaan natuurlijk vooral uit kraakbeen. Kraakbeen groeit niet, maar je oren kunnen wel uitrekken.  

Je kan langer zonder eten dan zonder slaap 

Na 48 uur niet geslapen te hebben kan je al last krijgen van lichamelijke psychotische klachten. En wist je dat het record wakker blijven staat op 11 dagen.  

Sharing is caring