8 superkrachten van een mens!

Helaas kan je niet vliegen, terug in de tijd of onzichtbaar worden, maar je lichaam kan wel meer dan je denkt. Voor jou hebben wij de top 8 superkrachten die een mens echt kan hebben op een rij gezet.  

Super ogen 

Het zou wat zijn als je iemand op ruim 1 km afstand kan zien. Er is iemand die dat kan namelijk Veronica Selder en zij heeft de beste ogen van de wereld. Haar ogen zijn 20 keer beter dan de ogen van een gemiddeld mens.  

Marathonman 

Er is iemand genaamd Daan Karnazes die ook wel de ultra marathonman wordt genoemd. Hij heeft een genetische afwijking en daardoor meer bloed in zijn aderen stroomt. Hij heeft daardoor veel minder zuurstof nodig en zijn spieren worden gewoon niet moe. Wist je dat hij ooit 560 km heeft gelopen in 80 uur en dat zonder te slapen? 

Supergeheugen 

Als je een supergeheugen hebt heet dat hyperthymesia. Deze mensen kunnen over het algemeen alles herinneren wat ze hebben meegemaakt en dan ook nog eens tot in details.  

Lang wakker blijven 

Over het algemeen wordt voor iedereen ongeveer 8 uur slaap aangeraden, maar er zijn ook mensen die met minder slaap al alles aankunnen. Er zijn mensen die na 6 uur slaap al volledig zijn hersteld en de dag energiek kunnen beginnen. Voor veel mensen is dat na een korte nacht niet het geval.  

Speurneus  

Je zou denken dat alleen honden een goede neus hebben, maar er is een vrouw uit Schotland die kan ruiken wanneer je Parkinson hebt. Dit weet zij zelfs voordat de dokters erachter komen.  

De alleseter 

Wanneer je veel dingen lust noemen mensen je ook wel de alleseter, maar er is dus iemand uit Frankrijk die lust letterlijk alles. Zo heeft hij onder andere; een fiets gegeten, een televisie en een winkelwagentje. Maar wat toch wel zijn grootste prestatie was is dat hij een vliegtuig voor twee personen heeft gegeten, en nee niet een klein stukje maar het hele vliegtuig en daar heeft hij twee jaar overgedaan. 

Iceman 

Ja ja ook Nederland heeft een superheld namelijk Wim Hof. Hij wordt ook wel de iceman genoemd. Zijn speciale kracht is dat hij zijn eigen lichaamstemperatuur kan regelen. Hij kan dus heel goed tegen kou en heeft al verschillende records op zijn naam staan. Hij heeft bijvoorbeeld de Mount Everest beklommen in een korte broek. 

Super samoera 

Iemand uit Japan is een echte samoera. Hij heeft snelle reflexen en heeft al meerdere wereldrecords op zijn naam staan. Als er iemand bijvoorbeeld met een pistool op hem schiet reageert hij zo snel dat hij met een zwaard de kogel doormidden kan slaan. 

Sharing is caring