Meer energie op een gezonde manier

Uitgeput en energieloos. Je hebt er vast wel eens last van, maar waardoor komt het dat je weinig energie hebt? Je hebt minder energie, wanneer je bijvoorbeeld een drukke dag hebt gehad en slecht of misschien wel weinig hebt geslapen. Ook kan het komen doordat je lichaam niet de juiste voedingsstoffen heeft binnengekregen. Maar het kan ook zijn dat je soms gewoon geen energie hebt. Wil jij weten hoe je via gezonde manieren meer energie kan krijgen? Lees het hier! 

Stress verminderen 

Stress is niet helemaal slecht voor je, het is namelijk een beetje goed. Dit komt omdat het ons scherp houdt en zorgt voor een gezonde uitdaging. Maar te veel stress dat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld werk kan juist de oorzaak zijn van minder energie. Probeer dan zoveel mogelijk stress te vermijden door wat rustiger aan te doen.  

Verminderen of stoppen met cafeïne, alcohol en nicotine 

Het is door onderzoek bewezen dat je door nicotine veel slechter slaapt, waardoor dat weer effect heeft op je energie. Een lekker kopje koffie nemen zodat je meer energie krijgt kan er later voor zorgen dat de cafeïne een negatieve invloed heeft op je slaap. Het zal dan goed zijn als je het gebruik van cafeïne, alcohol en nicotine vermindert of misschien wel stopt.  

Beweging  

De nummer één oorzaak waarom mensen weinig of genoeg energie hebben is, omdat zij niet genoeg in beweging zijn of sporten. Wanneer je voortdurend in beweging blijft, verbranden je cellen meer energie en wordt de zuurstof verplaats door heel je lichaam. Bij het bewegen zorgt het ervoor dat de stresshormonen als adrenaline en cortisol verlaagd worden zodat je meer energie krijgt.  

Betere voeding 

Als je veel ongezonde voeding eet, krijg je niet veel voedingstoffen binnen waar je energie van krijgt. Door meer energie te krijgen, moet je voldoende groeten en fruit eten. Het is ook handig om bijvoorbeeld plantaardig te eten, want in plantaardige producten zitten namelijk meer mineralen en vitamines dan in dierlijke producten.  

Nachtrust  

Waarom krijg je energie van slapen? Dit komt omdat slapen ervoor zorgt dat we kunnen herstellen van de inspanning van de afgelopen dagen en dat we terughouding opbouwen voor de volgende dagen. Door dus slecht te slapen voel je dat je minder energie hebt. Zorg er dan voor dat je een goede nachtrust krijgt.  

Water drinken 

Water is superbelangrijk voor de mens. Het lichaam van een gezonde persoon bestaat bij volwassenen voor 55 tot 60% uit water. Wanneer jouw lichaam te weinig water heeft, kan dit invloed hebben op jouw energieniveau. Zorg er dan voor dat je een goed glas water drinkt als je merkt dat je weinig energie hebt.  

Zonlicht  

We weten allemaal dat zonlicht gelijkt staat aan energie. Voor de mensheid is de zon ook een belangrijke bron van energie. Wanneer een mens te weinig zonlicht ziet, heeft dat een negatieve invloed op onze energie. Dit komt omdat de zon ons voorziet van vitamine D. Zorg ervoor dat je alle stralen zon meepakt.  

Sharing is caring