Knoflook aardappels met lente ui

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 aardappels, mogen ook krieltjes zijn 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 50 gr Parmezaanse kaas 
  • 3 el olijfolie 
  • Peper 
  • 2 lente uitjes in dunne ringetjes gesneden 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden, zet water op het vuur en breng dat aan de kook. Kook dan de aardappels ongeveer 7 minuten. Giet het daarna af en laat ze afkoelen. Snijd de aardappels dan in 2 of 4 stukken, dit ligt eraan hoe groot ze zijn, in een bakje meng je de uitgeperste knoflook, olijfolie en peper.  

De aardappels doe je in een ovenschaal en vervolgens giet je daar het mengsel er overheen. Als laatste doe je de Parmezaanse kaas eroverheen. Dit meng je goed door elkaar en zet het in de oven voor 25 minuten. Na ongeveer 15 minuten schep je het even om en bak je ze dan nog voor 10 minuten, zodat ze lekker zacht zijn.  

Als laatste strooi je er nog wat kaas en lente ui over en klaar. 

Sharing is caring