6 redenen waarom regelmatig seks goed voor je is

Regelmatig seks hebben. De een heeft er meer moeite mee dan de ander. Toch heeft het regelmatig seks hebben een hoop voordelen voor je lichaam en je mentale gezondheid. Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet! 

Gelukkig door seks 

Een orgasme zorgt ervoor dat jij een beter humeur hebt. Dit humeur zorgt voor een beter en vooral een vrolijke kijk op het leven. Seks verkleind ook gelijk de kans op een depressie. Zo blijkt het dat koppels die twee keer per week seks hebben gelukkiger zijn dan koppels die dat niet hebben.  

Fit door seks 

Als jij seks hebt, verbrand je calorieën. Je kan dan ook per jaar zo’n 7500 calorieën verbranden door per week 20 minuten seks te hebben. Als jij seks hebt verhoogd je hartslag en worden je spieren versterkt. Je ligt Immers niet stil tijdens de seks. Zo is uit onderzoek gebleken dat mannen tijdens de seks gemiddeld 4 calorieën per minuut verbranden en vrouwen 3 calorieën per minuut.  

Seks verhoogt je immuunsysteem 

Als jij seks hebt met je partner, worden jullie antilichamen verhoogt. Deze lichamen worden ook wel immunoglobuline A of IG A genoemd. Ze beschermen je tegen de griep en een verkoudheid. Ook kunnen deze lichamen je helpen te beschermen tegen bepaalde virussen en ziektekiemen.  

Goed slapen door seks 

Als jij seks hebt komt er endorfine vrij. Endorfine zorgt ervoor dat jij een betere nachtrust krijgt. Niet alleen door de seks zelf kan jij beter slapen, maar ook door de intimiteit met je partner.  

Seks verhoogt de vruchtbaarheid 

Ben jij aan het proberen om zwanger te raken? Probeer dan regelmatig seks te hebben om het sperma vers te houden. Dit moet gedaan worden tijdens de ovulatie, maar ook al daarvoor. 

Seks is goed voor je hart 

Voldoende beweging is goed voor je hart. Seks is hier dus geen uitzondering op. Als je regelmatig seks hebt verlaagt je bloeddruk en verlaagt ook de kans op hartaandoeningen zoals een beroerte of een hartaanval.  

Sharing is caring