6 tips tegen vettig haar

Iedereen heeft wel is last van vettig haar. Toch heeft de een er een stuk sneller last van dan de ander. Je kan het zo vaak wassen als je wil maar het blijft vet of het wordt juist alleen maar vetter. Wat kun je toch doen aan het vette haar? Wij hebben wat tips voor jou op een rijtje gezet. 

Raak je haar niet aan 

Ongemerkt raak jij dagelijks je haar heel veel aan. Door de aanraking wordt jouw haar een stuk sneller vet. Er kunnen veel viezigheden op jouw handen zitten, die ervoor kunnen zorgen dat je haar vettig wordt. Ook zal je hoofdhuid meer talg aanmaken als je je haar aanraakt. Probeer dus even wat minder vaak je haar aan te raken.  

Gebruik niet te veel stylingsproducten 

Maak jij gebruik van veel stylingsproducten voor bijvoorbeeld pluizig haar? Dan kun je beter wat minder gebruik maken van deze producten. Als jij te veel stylingsproducten gebruikt zorg je ervoor dat je haar constant vet is. Heb je het toch echt nodig omdat je haar anders te pluizig is, gebruik dan een heel klein beetje en doe het product dan alleen in de puntjes.  

Doe je haar vast 

Als jij je haar in een staart of een knot doet, zal je vanzelf merken dat je je haar minderen gaat aanraken. Door het minder aanraken zal je haar minder vet worden. Dus doe lekker een staart of een knot in. Het staat ook nog eens hartstikke leuk! 

Was je haar niet te vaak 

Wanneer jij vet haar hebt, heb je snel de neiging om je haar te gaan wassen. Als jij je haar te vaak wast raakt je haar hieraan gewend. Was je haar dus minder vaak. Dan went jouw haar dus meer aan dat ritme. Is je haar toch echt heel vettig. Stel het wassen een dagje uit en gebruik een droogshampoo.  

Verschoon je kussensloop regelmatig 

’s Avonds uitgebreid je haar wassen en vervolgens op een vies kussen gaan slapen heeft niet heel veel zin. Toch is het een ding waar niet veel mensen over na denken. Op je kussen zit vuil waardoor jou haar weer vet wordt.  

Gebruik niet te veel shampoo 

Door shampoo te gebruiken word je haar schoon en minder vet. Toch is het zo dat je haar een stuk vetter kan worden door het gebruik van shampoo. Gebruik zo min mogelijk shampoo. Zo maakt het je haar schoon, maar zorgt het er ook voor dat het niet te vet wordt. 

Sharing is caring