5 redenen waarom stress goed voor je is

Dingen waar ‘te’ voor staat is nooit goed. Te veel stress is niet goed. Zo heeft dat heel veel nadelen. Zoals slaaploosheid, een verminderde weerstand of last van hartkloppingen. Toch heeft stress een aantal voordelen, zolang de stress niet te erg wordt. Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet! 

Stress geeft je lichaam energie 

Als jij stress hebt, zorgt je lichaam ervoor dat jouw lichaam energie krijgt om dingen te kunnen doen. Je lever brengt vet en suiker in de bloedbaan, wat zorgt voor meer energie. Je gaat sneller ademen, wat meer zuurstof oplevert, en je hart gaat sneller slaan, zodat die zuurstof sneller naar de rest van je lijf wordt vervoerd. De adrenaline geeft je zintuigen een boost. Je hoort daardoor scherper en je kan waarnemingen sneller verwerken. 

Stress maakt je meer geconcentreerd 

Stress kan ervoor zorgen dat jij een langere periode extra geconsenteerd bent. Zo ben je ook meer geconcerteerd als jij heel druk bent op werk. Je hebt veel verschillende dingen in je hoofd waardoor je dingen meer geconcentreerd kunt gaan doen. Er zit namelijk wat tijdsdruk achter. De werkdruk die je dan voelt kun je positief gaan omzetten. 

Motivatie gaat omhoog door stress 

Je motivatie gaat sneller omhoog door stress. Je vindt het namelijk belangrijk dat dingen goed en op tijd afkomen. Zelfs kunnen sommige mensen echt genieten van stress. Je krijgt dan het gevoel dat je zelfvertrouwen en het gevoel van kracht omhooggaan.  

Stress maakt socialer 

Als jij stress hebt, wordt het knuffelhormoon oxytocine aangemaakt. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Het versterkt het knuffelhormoon je sociale banden. Zo is je brein ook meer in staat om anderen beter te gaan begrijpen. Je bent dan meer geneigd om mensen om wie je geeft, te vertrouwen en helpen. 

Stress maakt gelukkig 

Ondanks dat je je niet altijd helemaal vrolijk en blij voelt door de stress, kan het je uiteindelijk gelukkig maken. Stress wordt namelijk gezien als het nastreven van iets. Je doet je best om iets te behalen. Daar kan al snel wat stress bij horen. Stress kan je krijgen om veel verschillende redenen. De meeste redenen waarom mensen stress zouden kunnen ervaren zijn werk, ouderschap, persoonlijke relaties of de zorg voor iemand. Toch zijn dit ook de dingen waar we voor leven. 

Sharing is caring