De invloed van sporten op je huid

Je hebt net een heerlijke work-out gedaan en je bent daarom helemaal bezweet. Op zo’n moment denk jij echt niet aan jouw huid. Sporten heeft niet alleen invloed op je hersenen en lichaam, maar ook op je huid. 

Wat doet je huid tijdens het sporten 

Niet alleen je lichaam, maar ook je huid is hard bezig tijdens het sporten. Zo kan je dat zien door bijvoorbeeld het zweet wat uit je huid komt. Als jij aan het sporten bent, spannen je spiercellen zich aan. Om die spiercellen te kunnen aanspannen heb je energie nodig. Deze energie wordt gehaald uit de verbranding van voedingsstoffen. Door het sporten ga je zweten, want je krijgt het warm. Door het zweten gaan de poriën in je huid open staan.  

Voordelen van sporten op je huid:

Zuivere huid 

Als jij gaat zweten worden je afvalstoffen afgevoerd. De zweetdruppels duwen als het ware de opgehoopte afvalstoffen in de huid naar buiten. Als gevolg hiervan gaat je huid een stuk meer glanzen, krijg je een gezonde glow en kunnen onzuiverheden verminderen.  

Betere doorbloeding 

Wanneer jij regelmatig gaat sporten, word je doorbloeding meer gestimuleerd. Hierdoor verbeteren de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Je huid blijft zo een stuk strakker en steviger.  

Spierontspannend 

Als jij een work-out hebt gedaan heeft dit een ontspannende werking op je spieren. Dit geldt niet alleen bij de spieren in je lichaam maar ook voor de spieren in je gezicht. Als je minder spanning in je gezicht hebt, kunnen de expressielijnen in je gezicht verzachten. 

Hoe kun je het beste je huid verzorgen na het sporten? 

Als jij net klaar bent met een work-out is het belangrijk dat jij snel gaat douchen om je gezicht te kunnen wassen. Het is dan goed om gebruik te maken van een gezichtsreiniger of een douchegel. Deze producten binden zich met het vuil op je huid.  

Zorg ervoor dat je niet alleen water gebruikt. Gebruik maken van alleen water kan ervoor zorgen dat je huid helemaal uitdroogt. Vuil op je huid zal zich niet of nauwelijks binden met water. Hierdoor kan het water moeilijk alle overgebleven zout en afvalstoffen verwijderen.  

Sharing is caring