6 redenen waarom kiwi’s goed voor je zijn

Fruit eten is gezond. Dit is een feit wat je vast al wist. Alleen is het niet altijd helemaal duidelijk waar een stuk fruit goed voor is. Zo is een kiwi heel gezond. Maar waarom is deze nou zo gezond voor je? 

Goed voor de spijsvertering 

In een kiwi zit het enzym actinidine. Dat houdt in dat het eten van kiwi’s helpt bij het verteren van proteïnes. De vezels in een kiwi zijn erg gezond. Kiwi’s worden ook wel gezien als goede voeding voor je darmen. 

Goed voor je ogen 

Wanneer je kiwi’s eet is dit goed voor je ogen. De stoffen luteïne en zeaxanthine zijn in hoge mate aanwezig in een kiwi’s. Deze stoffen werken als een soort antioxidanten in de ogen. Dit werkt beschermend voor je ogen tegen schadelijke invloeden zoals uv-straling. 

Veroudering 

Wanneer jij kiwi’s eet kan dit je helpen om het verouderingsproces te vertragen. Helaas is het niet zo dat als jij kiwi’s eet, dat je helemaal niet meer ouder wordt. 

Het helpt om de bloeddruk te verlagen 

Zonder dat je het weet zitten erin heel veel producten zout. Hierbij gaat het vooral om bewerkte producten zoals diepvriesmaaltijden. Je bloeddruk kan worden verhoogd door een te grote hoeveelheid natrium. Kiwi’s werken dus het tegenovergesteld. Door het eten van kiwi’s kan je bloeddruk weer verlaagd worden.  

Tegen schimmels 

Als jij een kiwi eet kan dit je lichaam helpen om schimmels tegen te houden. Als je bijvoorbeeld last hebt van schimmels in je darmen, kun je best wel eens een paar kiwi’s eten. 

Je weerstand verhoogd 

Een kiwi zit boordevol vitamine C als jij 2 kiwi’s eet op een dag kom jij makkelijk aan dagelijkse dosis vitamine C. In kiwi’s zitten ook enkele hulpstoffen. Deze stoffen kunnen de werking van de vitamine nog extra versterken. Naast dat het goed is voor je weerstand, is het ook goed voor je botten, tanden en huid. 

Sharing is caring