Rode vlekken in je gezicht

Je hebt ze vast wel eens gehad namelijk rode vlekken in je gezicht. Ze vallen op en kunnen ook erg gevoelig zijn, wat het nog vervelender maakt. Alleen hoe ontstaan die rode vlekken en wat kan je ertegen doen? Wij hebben het voor jou uitgezocht. 

Steeds meer mensen krijgen te maken met een gevoelige huid en soms kan dat die rode vlekken veroorzaken op je gezicht. Je zou denken dat die rode vlekken alleen veroorzaakt kunnen worden doordat je huid overgevoelig is, maar er kunnen meerdere oorzaken zijn die voor rode vlekken zorgen. 

De rode vlekken 

Rode vlekken in je gezicht zijn verkleuringen aan de oppervlakte van je huid. Deze rode vlekken kunnen samengaan met jeuk, schraalheid, schilfers of bultjes. Die rode vlekken zijn ontzettend vervelend, maar gelukkig na een tijdje trekt het weer weg.  

Rode vlekken door stress 

Je kan ze krijgen door stress. Dit komt omdat je lichaam meer histamine en cortisol aanmaakt wanneer je te maken hebt met stress. Histamine is een stof die signalen geeft aan je afweersysteem en hersenen, maar het regelt ook je lichaamstemperatuur en het helpt ook met de stimulering van je bloedcirculatie en ademhaling. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Dit hormoon wordt aangemaakt in je bijnieren als een reactie op angst- of stressprikkels. Dit is een manier om je lichaam snel te laten handelen in een situatie met stress. 

Rode vlekken bij stress hoeven niet alleen te ontstaan in je gezicht, ze kunnen namelijk ook op andere plekken ontstaan. Je kan ze ook krijgen in je nek, rug of benen. Dit zijn de meest voorkomende plekken waar je die vlekken kan krijgen.  

Andere oorzaken van rode vlekken kunnen zijn 

  • Pittig eten 
  • Allergische reactie 
  • Warmte 
  • Kou 
  • Alcohol 
  • Douchen met heet water 
  • Het schommelen van hormonen 

Verzorging 

Het is belangrijk om eerst te kijken wat de oorzaak kan zijn. Wanneer je dit namelijk weet is het makkelijker om je huid op de juiste manier te verzorgen. De producten die je op je gezicht aanbrengt kunnen veel invloed hebben op die rode vlekken. Zorg daarom goed voor je huid, want je hebt er maar één. Hydraterende producten zijn erg belangrijk en reinig iedere ochtend en avond je gezicht.  

Rode vlekken in je gezicht is dus erg vervelend, maar je kan er wel wat aandoen om het te verminderen. En na een tijdje verdwijnen de vlekken gelukkig weer.  

Sharing is caring