Hoe gezond is groene thee?

Iedereen heeft dit ooit wel een keer gedronken of die kent het wel. Groene thee heb je over heel de wereld en wordt al snel gezien als een standaard thee waar uitgekozen wordt. De thee is dus heel bekend over heel de wereld. Maar waarom is de thee nou zo gezond? 

Wat is groene thee? 

Groene thee is een thee die over heel de wereld wordt geconsumeerd. Deze thee komt van de plant Camellia Sinensis. Groene thee is de gefermenteerde, of de op een na minst verwerkte vorm, die uit China komt. Witte thee komt van dezelfde plant, maar die ondergaat minder verwerking. Zo wordt die ook niet lang genoeg gekweekt om enkele van de krachtige verbindingen van groene thee te ontwikkelen. 

Gezondheidsvoordelen van groene thee 

Groene thee is goed voor je gezondheid. Zo heeft het een aantal voordelen. Wij hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet.  

  • Groene thee vermindert mogelijk misselijkheid, pijn en stress. 
  • Groene thee versterkt je weerstand. Zelfs als je de groene thee gaat gorgelen, kan het al helpen om een verkoudheid te voorkomen.  
  • In groene thee zit L-theanine. Dit zorgt ervoor dat jij een betere nachtrust hebt. Oftewel jij hebt overdag een stuk meer energie. Neem een lekker kopje groene thee voor het slapen voor meer energie de volgende dag.  
  • Groene thee helpt bij het versnellen van onze stofwisseling. 
  • Daarnaast beschermd groene thee in het algemeen tegen diverse andere aandoeningen en kwaaltjes.  

Hoeveel groene thee kun je het beste drinken? 

Als jij 3 tot 4 koppen thee per dag gaat drinken profiteer je optimaal van de gezonde eigenschappen van groene thee. Het veilige limiet ligt rond de 10 koppen op een dag voor volwassenen. Als jij nog meer dan dat gaat nemen, kan het juist tegenwerken. Dan gaat je gezondheid namelijk achteruit.  

Kan je afvallen door groene thee te drinken? 

Groene thee kan je helpen met afvallen. Het is niet zo dat als jij opeens groene thee gaat drinken, jij kilo’s afvalt. Het geeft een kleine ondersteuning bij het afvallen. Omdat groene thee zo lekker en gezond is, vormt het een goede manier om jou te helpen met afvallen. 

Sharing is caring