6 oefeningen voor balans

Wanneer je eenmaal de 50 bent gepasseerd daalt je spiermassa. Ieder jaar word je eigenlijk wat minder sterk. Je kan hierdoor meer kans lopen om te vallen, maar gelukkig kan je hier iets aan doen. Wij hebben voor jou 6 verschillende oefeningen die je kunnen helpen met het krijgen van balans. 

Benen strekken 

Even lekker tv kijken in een comfortabele houding, wat wil je dan nog meer. Alleen ook dan kan je een oefening doen voor je balans. Strek je linkerbeen uit tot hij helemaal recht is. Dit hou je dan voor 10 seconden vast en laat je been dan langzaam zakken. Dit herhaal je 10 keer en vervolgens doe je dit allemaal met je andere been. Deze oefening zorgt ervoor dat je strakke benen krijgt en een sterke buik, dus gewoon twee vliegen in een klap. 

Op je tenen staan 

Zet je voeten naast elkaar en dan het liefst zonder sokken of schoenen. Probeer je balans te vinden en ga op je tenen staan. Houd die houding dan even vast en zak dan langzaam terug. Dit herhaal je dan 5 keer. Deze oefening zorgt ervoor dat je sterke voeten krijgt en een goede balans. 

Armen strekken 

Even een pauze tussen je werk door en even een lekker koffie halen? Ondertussen kan je dan een oefening doen voor je balans met je armen. Je gaat rechtop staan en je benen staan een beetje uit elkaar. Til je linkerarm op zodat die evenwijdig is met de vloer. Reik dan naar voren en buig terug totdat je weer rechtop staat. Dit herhaal je dan 5 keer. Na die 5 keer doe je alles hetzelfde maar dan met je andere arm.  

Voeten buigen 

Ben je lekker een boek aan het lezen of aan het bellen met iemand, dan kan je ondertussen een oefening doen met je tenen. Trek je schoenen uit en buig je tenen. Buig ze dan zo krachtig mogelijk en je merkt dat je voetzool een beetje hol wordt. Dit houd je een paar seconden vast en daarna ontspan je weer. Dit herhaal je dan 5 keer.  

Lopen alsof je op een draad loopt 

Als je in de keuken bent kan je een oefening doen. Je houdt met je hand je vast aan het aanrecht. Je zet je ene voet recht voor je andere voet. Dit herhaal je dan een aantal keer. Loop 3 keer heen en weer langs het aanrecht.  

Opstaan zonder handen 

Op een dag kan je behoorlijk veel zitten, maar zonder dat je het doorhebt kan je ook dan een oefening doen voor je balans. Wanneer je zit en wilt opstaan kan je dat doen zonder je handen te gebruiken. Blijf dan heel even staan en vervolgens herhaal je dit 5 keer. Dit kan je eigenlijk iedere keer doen wanneer je opstaat. 

Balans is ontzettend fijn om te hebben en je kan er dus ook echt iets aandoen om je balans te versterken. 

Sharing is caring