Rijk aan rimpels

Het hebben van rimpels is een mooi ding en het hoort bij het leven. Tenslotte wordt iedereen ouder. Ondanks dat iedereen het gaat krijgen, worden ze snel als een negatief ding gezien. Het hebben van rimpels is juist mooi!

Wat zijn rimpels en hoe ontstaan ze?

Rimpels verschijnen op jouw huid wanneer je huid veroudert. Een rimpel wordt ook wel omschreven als een permanente of een tijdelijke vouw in het huidoppervlak. De rimpels ontstaan dus wanneer jij ouder wordt. Zowel biologische inwendige als uitwendige factoren spelen een rol.

Als je ouder wordt, word je huid ook wat slapper en ontstaan er rimpels. Als je op een oudere leeftijd komt, wordt er onderhuids minder bindweefsel en elastine aangemaakt. Daardoor wordt je huid minder strak. De huid wordt dan dunner en tegelijkertijd ook slapper. Met dat je ouder wordt, verdwijnt ook een gedeelte van de vulling van de huid. Hierdoor verlies je een stukje molligheid en komen er rimpels in je gezicht.

Wanneer je rimpels krijgt is voor iedereen anders. Wanneer jij bijvoorbeeld veel in aan de zon wordt blootgesteld kun jij hier sneller en meer last van krijgen. Het moment dat je rimpels krijgt heeft vooral te maken met je erfelijkheid. Toch zijn er een aantal factoren die de rimpelvorming kunnen versterken: het nemen van alcohol, onvoldoende vitamines, stress, te weinig beweging, slaapgebrek en roken.

Overgang

Wanneer je als vrouw in de overgang gaat kan dit ook een rol spelen op je huid. Door de hormonale veranderingen wordt je huid minder elastisch en droger. Hierdoor zullen er nog sneller rimpels verschijnen.

Het krijgen van rimpels is mooi

Houd altijd in je hoofd dat het krijgen van rimpels een mooi ding is. Zo krijgt iedereen ze. De rimpels laten de schoonheid van ouder worden zien. Schaam je er dus zeker niet voor!

Sharing is caring