Redenen waarom jij wat vaker een fitnessbal moet gaan gebruiken

Tegenwoordig zie je het bij veel meer mensen, zitten op een fitnesbal. Dit zie je vooral op kantoor bij mensen die veel zitten op een dag. Het wordt ook vaker voorgesteld dan zitten op een normale of bureaustoel. Wij hebben wat redenen voor jou een rijtje gezet waarom jij wat vaker een fitnessbal moet gaan gebruiken.  

Betere houding 

Wanneer jij op een bal zit, is het belangrijk om veel balans te houden. Je kunt dan ook zeker niet onderuitgezakt op de bal gaan zitten. Constant word je gestimuleerd een juiste houding aan te houden met een rechte rug. 

Sterkere spieren 

Regelmatig op een fitnessbal zitten is erg goed voor je spieren. Omdat je zorgt dat je houding telkens recht is, zal je merken dat je rugspieren vooral een stuk sterker worden. Ga dus wat vaker zitten op de fitnessbal om jou spieren sterker te maken tijdens het werken bijvoorbeeld.  

Work-out 

Heb jij een fitnesbal thuis, dan kun je hier veel verschillende oefeningen mee doen. Met een bal kun je een complete work-out zonder al te veel moeite. De bal vraagt van jou veel balans en evenwicht waardoor je je spieren nog meer onder spanning zet.  

Beweging 

Als je op een fitnessbal zit ben je een stuk vrijer om te bewegen en daarom ga je dit ook automatisch doen. Dit zit veel lekkerder dan stijf op zo’n bureaustoel. Daarnaast zou je zomaar wat meer calorieën kunnen verbranden zonder dat je het echt merkt. 

Bewustzijn 

Even op de bal gaan zitten maakt je een stuk meer bewust van je houding. Je gaat na het gebruiken van de bal, meer nadenken over je houding ook op een normale stoel. Dit pas je automatisch dan al aan.  

Sharing is caring