4 verschillende slaaptypes

Je zou misschien denken dat er maar twee verschillende slaaptypes zijn, de mensen die de hele nacht door kunnen slapen en de mensen die heel onrustig slapen. Alleen dat is niet helemaal waar, want er zijn namelijk 4 soorten slaaptypes met wel hele bijzondere namen. 

Beer 

De meeste mensen in de samenleving behoren tot de beer met zo’n 55 procent. Als je tot de beer behoort functioneer je prima bij 8 uur slaap. Je slaapt dan ook nog is heel diep. Hun bioritme volgt graag de natuur. Dat houdt in dat deze mensen tijdens de zomer in de avond minder snel moe zijn ’s avonds dan in de winter.  

Als je een beer bent is het handig om je belangrijkste taken in de middag te plannen want dan ben je het meest productief. Ga rond 11 uur ’s avonds naar bed. Ben je overdag nog moe? Een kort dutje kan geen kwaad.  

Dolfijn 

Jouw hoofd zit vaak helemaal vol en wanneer jij wilt gaan slapen blijft jouw hoofd maar aan staan. Als je een dolfijn bent word je ook snel wakker bij ieder klein geluidje. 10 tot 15 procent van de bevolking behoort tot de dolfijnen. De dolfijnen groep ervaart de meeste slaapstoornissen. Ze zijn ook vaak chronisch moe. Wil je als dolfijn toch het meeste uit je dag halen? Begin de dag dan met een work-out. Doe dit het liefst zo vroeg mogelijk. Zorg er daarna voor dat je een goed ontbijt neemt zodat jij genoeg energie hebt voor de komende uren.  

Leeuw 

Een leeuw wordt ’s ochtends vol energie wakker, ’s middags heb je gemiddeld veel energie en ‘s avonds ben je snel al erg moe. Een leeuw functioneert het beste in de voormiddag. Een avondmens ben je zeker niet. Het liefst duik je iedere dag voor 10 uur al je bed in. Zo’n 15 procent van de bevolking is een leeuw. 

Wolf 

De wolf is het tegenovergestelde van de leeuw. 15 procent van de bevolking is een wolf. Als je een wolf bent vind je het lastig om ’s ochtends vroeg uit bed te komen. Je maakt gebruik van meerdere wekkers en moet alsnog eeuwig snoozen. Pas laat in de middag word jij wat productiever. Handig om hier dus rekening mee te houden in je planning. 

Sharing is caring