Het verzorgen van puistjes

Je wordt wakker, kijkt in spiegel en dan zie je daar zo’n enorme puist op je gezicht zitten! Die  kan knalrood zijn en ook nog eens pijn doen. Natuurlijk wil jij het liefst zo snel mogelijk van dit rode monster af. Maar er zijn verschillende dingen die je beter niet kan doen met een puistje. Daarom hebben we voor jou tips om puistjes te voorkomen.  

Als het puistje er eenmaal zit dan zit die daar ook echt en als het dan ook niet verder meezit dan valt hij ook nog eens lekker op. Wat je dus zeker niet moet doen is: 

Uitknijpen  

Je zal vast wel eens de tips hebben gekregen om je puistje uit te knijpen, maar dat is niet de juiste manier om je puistje op de juiste manier te behandelen. Wanneer je namelijk je puistje uitknijpt kan dat verschillende dingen veroorzaken namelijk; ontstekingen, infecties en misschien zelfs littekens. 

Uitdrogen 

Je puistje uit laten drogen met bijvoorbeeld tandpasta is ook niet de oplossing. Je kan je puistje namelijk wel uit laten drogen met tandpasta maar als gevolg kan je huid geïrriteerd raken of het wordt nog roder.  

De juiste manier 

Wat je het beste kan doen met je puistje is het laten zitten. Het is misschien niet heel charmant, maar wel het beste voor je huid. Het beste is om te wachten totdat hij eraf valt. Hierdoor voorkom je namelijk irritaties en littekens. 

Wat helpt tegen puistjes? 

Toch wel de beste manier om puistjes tegen te gaan is door ze te voorkomen. Je kan dit bereiken en om dat te kunnen is het belangrijk om bij je lichaam te beginnen. Hoe beter je voor je lichaam zorgt hoe gezonder je lichaam is en daardoor dus ook je huid. Door een gezonde huid krijgen de puistjes minder snel de kans om zich te ontwikkelen. 

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om je puistjes te voorkomen. 

  • Maak gebruik van een goede gezichtsreiniging 
  • Kies voor hydraterende producten 
  • Drink genoeg water 
  • Eet gezond en ook gevarieerd 
  • Slaap voldoende 

Het hebben van puistjes is geen pretje, maar iedereen heeft ze wel eens. Niemand zijn huid is perfect en een puistje af en toe, hier en daar is heel normaal. Zolang je je gezicht goed blijft verzorgen is er niet veel aan de hand. 

Sharing is caring