Wat te eten bij een verkoudheid

Verkoudheid, je kan er niet onderuit komen en al helemaal niet tijdens die koude dagen dat je eigenlijk het liefst onder een warm dekentje op de bank wilt liggen. Verkoudheid is ontzettend vervelend en je probeert er altijd alles aan te doen om er zo snel mogelijk vanaf te komen.  

Het is belangrijk om je immuunsysteem even een flinke boost te geven. Nu zijn er een aantal dingen die handig zijn om te eten wanneer je verkouden bent. Je wilt natuurlijk niets liever dan weer zo snel mogelijk beter worden. Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet. 

Soep 

Een lekker warm kopje soep doet iedereen goed. Het beste is om te kiezen voor een kop soep met lekker veel groente. Groente werkt namelijk erg genezend door al die vitaminen, mineralen en voedingsvezels die erin verwerkt zitten.  

Frijsjes 

Ja ja nu mag je het eten zonder dat het warm buiten hoeft te zijn namelijk fruitijsjes. Het eten van fruitijsjes kan door de kou je keelpijn verminderen en ijsjes verteren makkelijk. Het beste is dan om te kiezen voor ijsjes die voor 100% bestaan uit fruit, hierdoor krijg je lekker veel vitamine C binnen. 

Griekse yoghurt 

Griekse yoghurt bevat probiotica en dat helpt je om darmklachten en allergische verschijnselen te verminderen je weerstand te verhogen. Zo voorkom je voortaan die verkoudheid nog!  

Eiwitten  

Je hoeft ze nu niet te eten voor spieropbouw, maar om je genezingsproces te versnellen. Eiwitten zitten in veel producten, maar het is belangrijk om een product te kiezen dat zacht en makkelijk te verteren is. Zo kan je kiezen voor een gekookt ei of een bakje Griekse yoghurt. 

Banaan 

Bananen zijn makkelijk om op te kauwen en door te slikken. Dit is dan erg fijn wanneer je last hebt van je keel. Bananen bevatten koolhydraten en vezels en zijn dus een goede bron. Ook een banaan is makkelijk te verteren, dus wanneer je last hebt van je maag is een banaan een goede keus. 

Sharing is caring