Top 5 lekkerste groente voor in de herfst

Het eten van groente van het seizoen heeft alleen maar voordelen. Wanneer je namelijk groente van het seizoen eet zijn ze op hun allerlekkerst. Alleen wat zijn nou typische herfst groentes? Je zou zeggen champignons en dat is ook wel zo? Er zijn nog meer soorten. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. 

Met al deze soorten groenten kan je zo ontzettend veel verschillende recepten maken. Lekker binnen zitten, verwarming aan en genieten maar van heel veel recepten met verschillende seizoen groenten! 

Pompoen 

Pompoen is eigenlijk een beetje het symbool van de herfst. Pompoen heeft een echte zachte, volle en een klein beetje nootachtige smaak. De pompoen bevat weinig calorieën en veel vezels. Er zit ook super veel vitamine C, vitamine E, calcium en ijzer in. En wist je dat een pompoen bètacaroteen bevat? Dat is een stofje dat een boost geeft aan je immuunsysteem en dat is precies wat we nodig hebben met deze koude dagen. 

Winterpeen 

Als er een groente is die je standaard in huis wilt hebben is winterpeen een ontzettend goede optie. Winterpeen blijft namelijk voor een aantal weken goed. Herfst is de tijd van de stamppotten. Winterpeen is de perfecte groente om te doen in een stamppot of een stoofpotje. 

Pastinaak 

Dit wordt ook wel een witte peen genoemd. Het is eigenlijk gewoon een witgele wortel, maar dan met een wat pittigere smaak. Een pastinaak heeft echt een specifieke smaak en is pas verkrijgbaar wanneer de vorst er overheen is gegaan. Je kan ontzettend veel gerechten maken met pastinaak. 

Rode biet 

De rode biet is al rond de 16e eeuw ontdekt. Het werd gezien als een voedzame en lekkere groente. Nu vindt niet iedereen rode bieten lekker, maar het is wel gezond. Bieten zijn rijk aan magnesium, kalium, vezels, fosfor en ijzer. Bieten hebben een frisse smaak, maar ook lekker zoet. Bij sommige staat een rode biet ook wel bekend als die ene groente met die typische aardse smaak. 

Spruitjes  

Misschien vond je ze als kind verschrikkelijk, omdat ze zo ontzettend bitter kunnen smaken, maar spruitjes horen ook in het rijtje. Maar spruitjes werden gezien als een belangrijke groente in Europa tijdens de koude dagen. Spruitjes zijn erg gezond, zitten met vol met vitamine C, kalium, vezels en magnesium.  

Sharing is caring