Hoe je meer calorieën op een dag kunt verbranden

Met sporten verbrand je calorieën. Dat weet je vast wel. Maar gedurende de dag verbrand jij ook al een hoop calorieën. Je verbrandt namelijk al een hoop calorieën door te lopen, werken, boodschappen te doen, het huishouden, je kinderen naar bed brengen en ga zo maar door. Maar hoe kan jij nou nog meer calorieën verbranden op een dag zonder daar te veel moeite voor te doen? 

Schoonmaken 

Ga in plaats van dat de schoonmaakster komt, zelf je huis schoonmaken. Naast dat jij het natuurlijk beter doet dan jouw schoonmaakster verbrand je ook nog is calorieën. Het zweet breekt je sneller uit dan je denkt dan.  

Hond 

Neem een hond. Als je namelijk een hond hebt ben je verplicht om buiten te gaan wandelen. 

Oftewel extra calorieën die je weer verbandt.  

Boodschappen doen 

Dit is iets waar je niet heel veel extra calorieën meer verbrandt maar alle kleine beetjes helpen. Pak tijdens het winkelen een mandje in plaats van een kar. Op deze manier heb je net even wat meer gewicht aan je armen.  

Bureaustoel 

Tijdens het werk zit jij waarschijnlijk op een bureaustoel. Doe die even weg en ga eens zitten op een fitnessbal. Door op deze bal te zitten moet je je houding verbeteren door je core aangespannen te houden. Goed voor je houding en je verbrandt ook nog is wat calorieën.  

Ga regelmatig wandelen met vrienden/vriendinnen 

Door regelmatig is te gaan wandelen met vrienden of vriendinnen kun jij gezellig contact hebben en beweeg jij ook nog is. Zo voeg jij wat extra stappen aan je stappenteller, beweging, frisse lucht en zonlicht aan je dag toe. Door buiten te wandelen ga je ook gelijk een stuk creatiever denken en word je beter in problemen oplossen.  

Sharing is caring