Kruiden voor een mooiere huid

Een mooie gezonde huid. We willen het allemaal. Wat je eet zie je terug aan je huid. Kan je huid wel een oppepper gebruiken? Er zijn verschillende krachtige kruiden die je huid een boost kunnen geven. Voeg ze dus vooral toe aan je havermout, soep of rijstgerecht. Laat je huid weer stralen! 

Kaneel 

Niet alleen heel lekker, zeker in de herfst, maar kaneel heeft veel voordelen. Kaneel bevat krachtige antioxidanten die je huid beschermen tegen huidveroudering. Niet alleen heel lekker dus. Voeg kaneel toe aan je havermout of voeg een snufje toe aan je thee. Lekker en gezond, een win-win situatie.  

Kamille 

Je kent kamille vast van de welbekende thee. Verzachtend en kalmerend dat is waar kamille om bekend staat. Het is dan ook mega goed voor je huid. Het stofje alfa-bisabolol wat erin zit zorgt ervoor dat de huid sneller geneest. Zo genezen je wondjes niet alleen sneller maar voorkom je ook ontstekingen. Kamille verzacht huidirritaties en acne.  

Basilicum  

Heerlijk in combinatie met mozzarella en tomaat. Basilicum is dan ook erg veelzijdig als het gaat om je huid. Het bevat zink, vitamine A en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor een stralende, heldere en gezonde huid. Ook zitten er veel antioxidanten in die ervoor zorgen dat de groei van bacteriën wordt geremd.  

Kurkuma 

In India wordt dit kruid in bijna elk gerecht gebruikt. Het gele kruid zit bomvol met antioxidanten. Ze beschermen dus je huid tegen vrije radicalen zoals de zon en uitlaatgassen. Ook ondersteund het je spijsvertering en gaat het ontstekingen tegen. Zeg dus maar dag tegen je puistjes. Voeg het toe aan rijstgerechten of strooi het over aardappeltjes in de oven.   

Koriander 

Je houdt ervan of je gruwelt ervan, koriander. Dit kruid heeft ontgiftende eigenschappen. Het voorkomt dus ontsteking en ja dus ook je acne. Ook helpt het je huid verkoelen en te kalmeren van binnenuit.  

Sharing is caring