Heb je meer kracht in de ochtend of avond?

Sporten in de avond of ochtend. Het heeft allebei zijn voordelen. Maar wat is nou het beste om te doen en wanneer heb jij de meeste kracht? Wij hebben het voor jou uitgezocht! 

Wanneer kun je het beste sporten? 

Of jij nou ’s ochtends of ‘s avonds gaat sporten is voor iedereen anders. Maar maakt het uit welk moment je gaat sporten? Eigenlijk wel. Het ligt er namelijk aan wat jouw doelen zijn met het sporten. Wil jij afvallen? Dan is het handigst om in de ochtend te gaan sporten. Je lichaam kan dan namelijk beter vetten losmaken en dus beter vet verbranden. Toch heeft je lichaam wel wat minder kracht in de ochtend omdat je lichaam nog moet wakker worden. Wat daarom heel belangrijk is bij een ochtend work-out is het doen van een goede warming-up. Zorg er wel voor dat je lichaam genoeg vocht heeft binnen gekregen voordat jij gaat sporten. 

Als jij liever in middag of avond sport kun jij dus beter een krachttraining doen dan in de ochtend. Wanneer jij gaat trainen tussen 2 en 6 uur ’s middags is gebleken dat jij de meeste energie hebt en jou spieren de meeste kracht hebben. Als jij echt gaat trainen in je avonduren heeft weer een positief effect op je slaap. Let op! Zo heeft te laat slapen door een training weer een negatief effect. Dus maak het niet te laat! 

Voordelen van ’s ochtends sporten 

  • In de ochtend is het nog lekker rustig in huis. Niet iedereen is al wakker en je kan dus echt even lekker sporten voor de tv en niemand die je kan storen. 
  • Als je in de ochtend begint is je eerste punt waar je gefocust op bent sporten. Het kan zijn dat je in de avond niet meer zo gefocust bent. 

Voordelen van ’s avonds sporten 

  • Je hebt meerdere maaltijd gegeten. Eten geeft je natuurlijk energie en dat is fijn als je work-out gaat doen waar je energie voor nodig hebt. 
  • Het kan een fijne afsluiter van je dag zijn. Gewoon even nergens aandenken en gewoon lekker sporten. 

Niet te vergeten, het gaat er natuurlijk om wanneer het voor jou het beste uitkomt. Om het beste resultaat te bereiken is het handig om jou doelen aan te passen door op de goede tijden te gaan sporten.  

Sharing is caring