8 redenen waarom jij maar niet afvalt

Je probeert van alles. Je sport regelmatig, je eet gezond, je slaapt genoeg en je eet regelmatig. Toch lukt het je niet om af te vallen. Hoe kan dat nou? Wij hebben wat redenen voor jou op een rijtje gezet waarom het jou niet lukt om af te vallen. 

Je eet niet genoeg groenten 

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk om te eten volgens de schijf van vijf. Eet gebalanceerd en genoeg fruit en groente op een dag. Groenten bieden een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen met minder calorieën.  

Je snijdt je eten niet 

Hier heb je misschien niet eerder van gehoord maar zorg ervoor dat je je eten snijdt. Het blijkt namelijk wanneer jij je eten in stukjes snijdt dat het eten je meer voldoening zou moeten geven. Je bent dus tevreden met minder.  

Je slaapt niet genoeg 

’s Avonds laat naar bed gaan omdat jij zo nodig nog een late work-out moest doen. Dit werkt niet altijd. Genoeg slaap is namelijk heel belangrijk voor jou gezondheid. Je hebt ook genoeg slaap nodig om jou sportroutine te kunnen vasthouden.  

Voedingsdagboek 

Als je echt wil afvallen is het handig om een voedingsdagboek bij te houden. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat als jij dit bijhoudt, het een stuk makkelijker is om af te vallen.  

Je neemt geen ontbijt 

Om calorieën te besparen is het handig om het ontbijt over te slaan zal je denken. Maar dit is niet waar. Je lichaam gaat namelijk vet opslaan in plaats van verbranden. Het lichaam denkt namelijk uitgehongerd te worden.   

Je eet te gezond 

Het eten van noten, avocado’s, volkorenpasta, olijfolie en donkere chocolade is gezond daarom denken mensen er veel van te eten. Let wel op! In deze producten zitten namelijk nog wel veel calorieën.  

Je maakt geen tijd voor plezier 

Zorg ervoor dat jij gelukkig bent en plezier maakt. Wanneer jij dit niet doet kan dit zorgen voor een hoop stress. Als gevolg van stress kun jij alleen maar meer aankomen. Dus lekker de deur uit en wat leuks doen waar jij gelukkig van wordt! 

Je partner doet niet mee 

Je woont samen met je partner en je wil gaan beginnen met afvallen. Helaas denkt jouw partner hier anders over en wil niet mee doen. Wanneer jullie samen proberen af te vallen, kunnen jullie elkaar goed motiveren. 

Cheat day 

Als jij een dieet aan het doen bent is het belangrijk om niet weer te streng voor jezelf te zijn. Wanneer jij namelijk te streng voor jezelf gaat zijn kan dit alleen maar tegenwerken. Geef jezelf dus de ruimte om af en toe wat minder gezonds te eten.  

Sharing is caring