Rondje lopen tijdens je werkpauze

Even je benen strekken, een luchtje scheppen en lekker met je collega’s bijkletsen na een aantal uur achter je bureau te hebben gezeten. Het is goed voor je gezondheid, lichaam en je geest. Wat zijn nou precies de voordelen van zo’n wandeling in je pauze?  

Wandelen in je pauze is niet alleen leuk, maar ook nog gezellig, gezond voor je en geschikt voor bijna iedereen. Eventjes die frisse neus halen kan je weer nieuwe energie geven voor de rest van je werkdag. Lekker even bewegen en bijkletsen met je collega’s en het is ook nog eens goed voor de lijn. 

De voordelen 

Even een rondje lopen doet wonderen. Het lopen van een rondje in je pauze heeft verschillende voordelen. Het is niet alleen goed voor je lichaam en je conditie, maar het heeft ook zo zijn voordelen voor je geest. 

Creativiteit 

Je kan even zitten en je telefoon checken, alleen wanneer je dit doet zorgt dat ervoor dat je brein nog steeds van alles aan het verwerken is. Voor jezelf is het veel fijner als je even lekker je hoofd leegmaakt. Door te wandelen kan je creatief denken en word je ook productiever. 

Stress 

Een drukke dag op kantoor kan je een hoop stress bezorgen. Nu is dat niet bepaald fijn, maar je kan er wel wat aan doen. Als je even een rondje gaat lopen gebruik je je lichaam en hoef je je hoofd even niet te gebruiken.  

Vitamine D 

Het krijgen van vitamine D is erg belangrijk. Wanneer je iedere dag lange dagen maakt op kantoor krijg je daar niet veel vanbinnen. Als je onvoldoende vitamine D binnenkrijgt kan je je moe gaan voelen en heb je minder energie en dat wil je natuurlijk niet op een werkdag.  

Je lichaam 

Je hoort wel vaker dat 150 minuten bewegen in de week wordt geadviseerd. Maar om nou nog na een lange drukke werkdag te sporten is misschien net iets te veel gevraagd. Wanneer je gaat wandelen in je pauze kom je makkelijker aan die 150 minuten. Het is dus niet alleen goed voor je geest maar ook voor je lichaam. 

Na een rondje wandelen kan je weer lekker fris achter je bureau zitten en kan je er weer volledig voor gaan! 

Sharing is caring