Hoe kun je het beste je lippen verzorgen?

Niets is zo vervelend als van die droge gebarsten lippen. Als je hier dan lippenstift overheen smeert ziet het er al helemaal niet uit. Het begint een stuk kouder te worden dus kun jij meer last krijgen van die droge lippen. Daar ontkom je niet aan. 

Insmeren 

Smeer je lippen richting de koude dagen net even wat vaker in dan in de zomer. Dit kun je doen met een lip balm. Kies voor een lip balm waar geen parfum, mint, eucalyptus of andere irriterende bestanddelen aan toe zijn gevoegd. Een gewone vaseline of olijfolie werkt prima.  

Scrubben 

Het is beter om je lippen niet te scrubben. Scrubben beschadigd namelijk de huid van je lippen makkelijk, waardoor je in een vicieuze cirkel terechtkomt. Als je last hebt van velletjes op je lippen smeer hier vaseline op en wrijf de velletjes er zachtjes af met een washandje. Smeer daarna nog een laagje lip balm, olie of vaseline op. 

Gebruik SPF 

Doe dagelijks wat SPF op je lippen. Kijk even of er niet al SPF in je lippenstift of lipbalm zit. Als het er niet in zit maak dant ook nog gebruik van een ander product met SPF. Hou er wel rekening mee dat een lipbalm over het algemeen al een relatief lage SPF heeft. Wanneer het product een hoge beschermingsfactor heeft, betekent dit dat het product een hele stroeve structuur hebt. Het laat ook een witte waas achter.  

Gooi lipmaskers weg 

Dit zijn maskers voor op je lippen. Deze producten kun je op je lippen doen zodat je lippen na een tijdje groter lijken.  Je zult denken dat ze werken want je lippen worden er daadwerkelijk echt groter van. Maar schijn bedriegt. Je lippen worden groter omdat de huid van je lippen geïrriteerd raakt. Door de irritatie zwellen je lippen op.  

Er zijn dus genoeg opties om je lippen te verzorgen! Kies wat bij jou pas en probeer vooral uit wat je fijn vindt. Zo hoef je deze winter in ieder geval niet met velletjes op je lippen rond te lopen en zit je lippenstift altijd goed. 

Sharing is caring