De beste manier om de perfecte krul in je haar te houden

Je hebt je haren perfect in de krul en dat wil je graag zo houden. Niks frustrerender dan krullen die binnen een kwartier weer uitzakken. Met deze tips blijven je krullen gegarandeerd op hun plek! 

Het begint al in de douche 

De voorbereiding voor de perfecte, lang houdende krullen begint al ver voordat je de krultang aanraakt. Het begint namelijk al onder de douche. De boosdoener van krullen die snel uitzakken, zijn producten die je haar glad maken. Wil je een krul die lang blijft zitten dan kan je beter het masker of de conditioner dus beter even laten staan. Heeft je haar wel de voeding van conditioner nodig, gebruik dan maar een klein beetje alleen in de punten. 

Help, ik heb glad haar  

Het is nou eenmaal waar, hoe stugger het haar hoe beter de krul blijft zitten. Heb je natuurlijk stijl en glad haar dan zakken je krullen waarschijnlijk snel uit. Je kan meerdere dingen doen en het begint al bij de shampoo keuze. Gebruik een shampoo die je haar luchtig houdt. Wil je extra volume en structuur kies dan voor een goede volume shampoo. 

Tref de juiste voorbereiding 

Wil je dat je haar goed in model blijft, dan zou je structuur een stevigheid toe moeten voegen. Kies voor een mousse, die geeft je haar meer structuur. Je haar wordt stugger en de krul pakt beter in het haar. Wees niet zuinig, voor het beste resultaat mag je zeker wel een handvol product gebruiken. Gebruik na deze stap een product wat beschermt tegen de hitte van je steil- of krultang. 

Tijd voor de krul 

We hebben al heel wat stappen gehad maar, nu is het tijd voor het echte werk. Zet de krultang nooit hoger dan 200 graden, dit is niet goed voor je haar. Pak niet te dikke plukken, zo zorg je ervoor dat de warmte zich goed over de pluk kan verdelen. Verdeel je haar in secties. Dat werkt een stuk makkelijker! 

Goed afkoelen 

Deze stap is erg belangrijk voor een mooi en langdurig resultaat. Heb je een lok gekruld laat hem dan van de tang glijden en houdt hem even in je hand. Daarna kan je de krul vastzetten met een clipje totdat deze volledig is afgekoeld. Laat je de pluk direct vallen, dan zorgt het gewicht van je haar ervoor dat de krul er meteen uitzakt.  

Shake it off 

Is je haar helemaal afgekoeld? Dan is het nu tijd voor het leukste moment. Haal de clipjes allemaal voorzichtig los. Ga voorzichtig met je vingers door je haar. Doe voorzichtig en ga niet te lang door. Het effect van de krul verdwijnt anders steeds meer. Stop net voordat je de krul perfect vindt. Door de zwaartekracht vinden je krullen vanzelf een meer natuurlijke vorm. Even met je hoofdschudden kan ook helpen om de krullen los te maken.  

De laatste stap 

Een beetje haarlak en klaar! Dat denk je waarschijnlijk. Heb je fijn, glad en dun haar dan kan je beter voor een spray kiezen die extra textuur toevoegt. De deeltjes in haarlak maken het haar juist zwaar. Een textuurspray is lichter en voegt meer volume toe. Voor welke optie je kiest ligt dus helemaal aan jouw haar! 

Sharing is caring