Gezonde gebakjes

Havermoutkoekjes met banaan 

Benodigdheden voor 20 koekjes  

  • 250 gram havermout 
  • 4 rijpe bananen 
  • 100 gram kokossap 
  • 100 gram grof gehakte amandelen  
  • 2 eetlepel koekkruiden 
  • Snufje zout 

Bereidingswijze  

  1. Voordat je gaat beginnen verwarm je eerst de oven voor op ongeveer 180 graden. 
  1. Prak vervolgens de rijpe bananen goed door met een vork en doe deze in een kom. 
  1. Voeg hierna de kokossap, amandelen, koekkruiden en een beetje zout toe. Meng alles goed door elkaar heen. 
  1. Maak van het koekjesdeeg kleine balletjes van ongeveer 40 gram en druk deze vervolgens plat op de bakplaat 
  1. Als laatste bak je de koekjes met 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. 

Bananen brownies zonder suiker 

Benodigdheden voor 16 porties

  • 400 gram amandelmeel 
  • 5 rijpe bananen 
  • 6 eieren 
  • 130 gram kokosolie  
  • 2 theelepels bakpoeder 
  • 1 theelepel zout 
  • 150 gram walnoten 
  • 150 gram pure chocolade  
  • 50 gr cacaopoeder 

Bereidingswijze  

  1. Voordat je gaat beginnen verwarm je eerst de oven voor op ongeveer 180 graden.  
  1. Prak vervolgens 5 rijpe bananen goed door met en vork en gooi het daarna in een grote kom. 
  1. Smelt hierna de kokosolie en vet hier je bakblik mee in en kluts de overgebleven kokosolie samen met de 6 eieren. 
  1. Giet hierna de geprakte bananen bij de gemengde kokosolie met eieren en roer het nog eens goed door. 
  1. Doe het bakpoeder, zeezout, amandelmeel en cacaopoeder in een schaal. 
  1. Hak de walnoten en doe deze samen met de pure chocolade in een schaal. 
  1. Giet hierbij het banaan-eimengsel erbij en kneed er een nat deeg van. 
  1. Schep het deeg in de ovenschaal, spreid het uit maar druk het niet te veel aan. 
  1. Bak vervolgens de brownies voor 35 minuten gaar in de oven. 
  1. Laat de brownie afkoelen en eetsmakelijk. 

Sharing is caring