Deze voedingsmiddelen kunnen helpen je bloeddruk te verlagen

Door je voedingspatroon aan te passen kan je je bloeddruk verlagen. Voeding heeft meer invloed dan je denkt. We vertellen je alles over de beste voedingsmiddelen voor een lagere bloeddruk. Zo kan jij ze zelf makkelijk toevoegen aan je favoriete maaltijd of eet ze als snelle snack.  

Bananen 

Pak deze fruitsoort wat vaker voor een snelle en gezonde snack. Bananen zijn rijk aan kalium. Je hart heeft kalium nodig om het bloed rond te kunnen pompen. Mega belangrijk dus. Kalium vind je ook in avocado en lijnzaad. Ook bevat de banaan veel magnesium wat zorgt voor het reguleren van de hartslag.  

Peterselie en bieslook 

Deze verse kruiden voegen niet alleen veel smaak toe. Ze werken ook bloeddrukverlagend. De smaakmakers bevatten antioxidanten. Deze zorgen ervoor dat het bloed dun blijft en trombose wordt voorkomen. Ook verwijden deze kruiden de bloedvaten. Verwijden de bloedvaten dan daalt de bloeddruk. Ook zijn selderie en paardenbloem goede opties om toe te voegen aan je voeding.  

Knoflook en ui  

Knoflook en ui zijn erg belangrijk voor het hart en de bloedvaten. Het bevat namelijk de stof allicine. De spiercellen in de bloedvaten ontspannen met gevolg dat de bloeddruk daalt.   

Voeg deze smaakmakers dus wat vaker toe aan je gerechten.  

Vette vis 

Eet jij graag haring, zalm of makreel? Dat is mooi. Deze vissoorten zitten namelijk vol met omega 3. Omega 3 ondersteunt de werking van het hart en bevordert de doorstroming van het bloed. Ben je vegetariër? Lijnzaad, walnoten en chiazaad bevatten ook een flinke dosis omega 3. 

Sinaasappel 

Sinaasappel helpt de bloeddruk niet alleen te verlagen maar verbetert ook de bloedsomloop. Een echte topper dus. Daarnaast bevat het veel vitamine C. De antioxidanten waar de vrucht vol mee zit zorgt ervoor dat het bloed dun blijft.  

Deze voedingsmiddelen kan je dus het beste wat meer eten! Maar wat kan je beter laten staan? We hebben ze voor jou op een rijtje gezet.  

Zout  

Met al drie gram zout minder per dag daalt de bloeddruk aanzienlijk. Vermijd kant- en klaar maaltijden en kruidenmixen. Ook in vleeswaren en smaakmakers zoals ketjap bevatten veel zout.  

Alcohol

Alcoholgebruik verhoogt je bloeddruk. Hoe meer alcohol, des te sneller de stijging.  

Drop en zoethout(thee) 

Hier zit de stof glycyrrhizine in. Eet en drink dus hier niet te veel van. Een paar dropjes of een kopje thee kan geen kwaad. Maar doe dit dus niet dagelijks. 

Sharing is caring