6x zo groeit je haar sneller

Gemiddeld groeit je haar 1 tot 1,5 cm per maand. Er zijn natuurlijk geen wondermiddeltjes om je haar sneller te laten groeien maar er zijn zeker producten die een positief effect hebben op jouw haargroei.  

Masseer je hoofdhuid

Met de massage stimuleer je de doorbloeding waardoor de haarzakjes via het bloed meer zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Dat zorgt er voor dat je haar gezond uit je hoofdhuid groeit. Er zijn hier speciale massageborstels voor.  

Haarvitamines

Vooral biotine, seleen en zink houden je haren sterk en zorgen voor een normale haargroei. Vitamine C zorgt voor de vorming van collageen dat is belangrijk voor een goede conditie van de bloedvaten en aangezien de weer zorgen voor de toevoer van voedingsstoffen extra belangrijk.  

Passende shampoo en conditioner

Verzorg je haren en hoofdhuid met haarverzorgingsproducten passend bij jouw haar en was je haar niet elke dag. Gebruik bij het drogen van je haar zo min mogelijk hitte. Dus geen stijltang of föhn maar gewoon laten drogen aan de lucht. 

Eet gezond

Zoals we al eerder aangeven zijn vitaminen belangrijk. Zorg dus dat je deze vitaminen binnen krijgt door gezond te eten. Ben jij gezond dan is je haar gezond! 

Geen stress

Stress kan je haargroei vertragen of zelfs leiden tot haaruitval. Langdurige stress kan leiden tot plotselinge haaruitval. Dit noem je Telogeen effluvium. Zorg dus goed voor jezelf en zorg ervoor dat je genoeg slaapt en rustmomenten neemt. Zo houd je je haar gezond!   

Satijnen kussensloop

Satijn is zachter voor je haar dan een katoenen kussensloop. Dat betekent minder wrijving en dus ook minder haren die afbreken. Extra voordeel: een satijnen kussensloop is ook erg goed voor je huid. Zo sta je op met minder rimpels en zit je haar een stuk beter win-win dus! 

Sharing is caring