Van sporten een gewoonte maken

Je hebt al meerdere pogingen gedaan om gemotiveerd te blijven om te gaan sporten. Om je heen zie je allemaal mensen die elke dag sporten en balen als ze een training moeten overslaan. Iedere keer wil je wel sporten maar je haakt weer af. In dit artikel lees je hoe je van sporten een gewoonte kan maken en hoe jij je doelstellingen kunt behalen! 

Wat zijn jouw doelstellingen? 

Voor jij gaat beginnen is het belangrijk dat jij voor ogen hebt wat je wilt gaan bereiken. Wil jij bijvoorbeeld wat fitter worden of wil jij wel is wat kilootjes kwijt? Zorg ervoor dat je telkens aan je doelstellingen wordt herinnerd. Dit kan op een prikbord maar ook op een briefje op je koelkast. 

Plan je doelstellingen in 

Begin met een planning te maken voor volgende week. Wanneer je een planning gaat maken is het handig om bijvoorbeeld vaste trainingsdagen in te plannen. Doe dit niet gelijk vijf dagen in de week. Dan ga je dit namelijk niet lang volhouden.  

Stel prioriteiten 

Al je goeie doelstellingen heb je nu in gepland. Maar spontaan vragen je vrienden je op een trainingsdag of jij iets leuks met hun wilt gaan doen. Op dit soort momenten is het tijd om streng te zijn voor jezelf. Ga gewoon sporten zoals het gepland staat.  

Doe niet te veel in een keer 

In het begin wanneer je gaat beginnen met je doelstellingen heb je erg veel motivatie. De kans bestaat dat je dan ook gelijk veel te hard en te veel gaat trainen. Zorg ervoor dat je je lichaam na een training een pauze geeft, zodat je spieren voldoende kunnen herstellen.  

Probeer niet iets in te halen 

Moet je toch een keer je training overslaan omdat er echt iets belangrijks tussenkomt, probeer deze dan niet achteraf in te halen. Als je namelijk het gevoel hebt dat je allemaal trainingen moet gaan inhalen kan dit uiteindelijk alleen maar demotiverend werken.  

Zoek een sportmaatje 

Vind je het lastig om jezelf te motiveren. Zoek dan een sportmaatje. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en pushen tijdens het trainen.  

Sharing is caring