Lakwerk

Elk seizoen wisselen de trends. Dit geldt ook voor je nagels! Verschillende kleuren, prints en designs, ieder seizoen zijn er weer vele opties. Jessica Scholten, nailtech en mede-eigenaar van Lakwerk, vertelt ons alles over de laatste trends, do’s and dont’s en hoe je het beste je nagels kan verzorgen. 

Trends 

Trends wisselen ieder seizoen. In vergelijking met vorig jaar zijn de trends iets meer ‘back to basic’ en wat subtieler. ‘’De kleuren voor aankomend najaar zijn klassieke, donkere kleuren. Denk hierbij aan donkerblauw, bruin en okergeel’’, aldus Jessica. “Metallic is terug van weggeweest en we zijn nog steeds groot fan van een suède look. Daarnaast zijn designs zoals tie-dye, de swirl en abstracte vormen in herfstkleuren helemaal hot.”  

Waar komen deze nageltrends vandaan? 

Trends wisselen ieder seizoen. In vergelijking met vorig jaar zijn de trends iets meer ‘back to basic’ en wat subtieler. ‘’De kleuren voor aankomend najaar zijn klassieke, donkere kleuren. Denk hierbij aan donkerblauw, bruin en okergeel’’, aldus Jessica. “Metallic is terug van weggeweest en we zijn nog steeds groot fan van een suède look. Daarnaast zijn designs zoals tie-dye, de swirl en abstracte vormen in herfstkleuren helemaal hot.” 

Gelakt door het leven 

‘’Een design kan veel zeggen over de persoon en is dus uniek’’, zegt Jessica enthousiast. “Het hoeft niet altijd perfect bij de outfit te passen. Dit is helemaal afhankelijk van jezelf. Hou je ervan om te mixen en matchen of ga je voor een gestylde look? Afhankelijk daarvan kies je voor het design en de kleuren. Dit is helemaal aan jou dus. Voor een gelegenheid kan het leuk zijn om je nagels wel te matchen met je outfit. Denk aan de kerstdagen bijvoorbeeld.” 

Het is dus helemaal aan jou. Leeftijd speelt geen rol. Experimenteer erop los. Vind je dat iets te gewaagd? Dan adviseert Jessica om voor een klassiek design te gaan. Denk aan een marble, french manicure of animal print. Maak dit dan net wat spannender door de kleuren van dit najaar te gebruiken. Is dit nog te uitbundig voor je? Hou het dan bij een lak in een klassieke kleur. “Denk aan mooi rood, nude of zwart. Deze kleuren kunnen áltijd.” 

Designs voor thuis  

Natuurlijk kun je thuis ook aan de slag met je nagels. ‘’Wat je zelf makkelijk thuis kan doen, is de nagels lakken in verschillende kleuren. Wel leuk als deze dan bij elkaar passen. Ga je voor een bruine kleur, kies dan voor kleuren in dezelfde kleurgroep.’’, adviseert Jessica. “Je kan dan werken van een donkerbruin naar beige.” Ook een goede tip: de plaknagels van Lakwerk. Deze bevatten mooie designs en kan je zelf makkelijk opplakken. 

Nagelstyliste voor de sterren 

Jessica ziet de mooiste kunstwerken voorbijkomen. Zelf lakt ze de nagels van modellen in fashion shows voor grote modehuizen. Denk hierbij aan de fashionshows van Gucci, Moschino en Kenzo. Het gekste wat zij ooit heeft gelakt? “Misschien niet de gekste lak, maar ik was toch wel onder de indruk toen ik de nagels van A$AP Rocky (bekende rapper uit Amerika red.) mocht lakken voor zijn optreden op Lowlands.“ Hij is niet de enige celebrity die zij heeft mogen lakken. Ook op de nagels van o.a. Kendall Jenner, Bella en Gigi Hadid en Jessie J werden door Jessica een mooie creatie gemaakt.  

Jessica’s do’s en dont’s:  

Do’s 

  • Verzorg je nagels en nagelriemen met een nagelriem olie. Het houdt ook je manicure langer mooi! 
  • Laat je liever je nagels door een ander lakken? Kies dan voor een goede salon die kwaliteit levert.  

Dont’s 

  • Pulk nooit aan je lak, ook niet als het los zit. Het kan de laagjes van de nagel beschadigen. Het kan wel tot 6 maanden duren tot dit hersteld is.  
  • Gebruik je nagels niet om blikjes te openen of stickers ergens vanaf te pulken. Ook dit kan de nagel en je design beschadigen.  

Bereidt de nagel voor en verzorg 

Prep altijd je nagels voor je gaat lakken. Volg de onderstaande stappen. 

  • Vijl je nagels in de gewenste lengte en vorm. 
  • Verwijder velletjes en duw de nagelriemen terug met een bokkenpootje.  
  • Ontvet je nagels met nagellak remover voordat je begint met lakken. Dit zorgt voor een beter hechting van je lak. 
  • Lak vervolgens je nagel. Maak gebruik van een basecoat, breng je lak aan en maak af met een topcoat. 
  • Breng een nagelriemolie en handcrème aan. Doe dit dagelijks, zo blijft je manicure langer mooi. 

Sharing is caring