Dít is vanaf nu jouw go-to koffie

’s ochtends wakker worden met een bakkie koffie. ’s Middags met een koekje erbij. En ’s avonds na het eten doen we er ook nog één. Een espresso, latte macchiato of lungo. Koffie is heerlijk! Maar ben je gevoelig voor cafeïne, dan is dat kopje koffie ’s middags misschien net te veel en lig je de halve nacht wakker. Gelukkig is er een fijne vervanger: cichorei!

Detox

Cichorei koffie wordt ook wel detox koffie genoemd. Hij is namelijk caloriearm en heeft een opwekkend effect op de lever en spijsvertering. Dit ondersteund het afval proces. Daarnaast bevat cichorei veel inuline. Dit is een voedingsvezel die fungeert als prebiotica en dat is gunstig voor je darmflora.

Net echt

Cichorei is een wortel. Je vindt hem gewoon in de berm langs de weg. Wanneer de wortel geroosterd wordt, komt er een zoete en nootachtige smaak vrij. En dat maakt de smaak van deze ‘koffie’ een goede vervanger voor de echte. Niet alleen de koffieliefhebber, maar ook de theeleut zal een cichorei koffie op prijs stellen. De drank is namelijk cafeïnevrij en iedereen kan het nuttigen (raadpleeg wel je arts tijdens een zwangerschap). Toch raden we aan om zo’n twee kopjes per dag te drinken, omdat de voedingsvezels in de cichorei je een opgeblazen gevoel kunnen geven.


De populariteit van cichorei koffie groeit en daarmee groeit ook het aanbod. Er zijn veel soorten ‘cichorei koffie’ die niet alleen cichorei bevatten, maar ook andere granen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de smaak en die is, al zeggen wij het zelf, niet altijd positief. Gelukkig vonden wij Chikko not coffee. Een Nederlands bedrijf dat een pure geroosterde chicorei koffie produceert. Hij doet qua smaak niet onder aan je normale cappuccino, dus wij zijn fan!

Je koopt Chikko not coffee en hun andere varianten in de webshop voor een fijn prijsje.

Wij zijn benieuwd wat je van Chikko not coffee vindt! Laat je het ons weten in een reactie?

Sharing is caring