6 redenen om je schaamhaar niet (meer) te scheren!

Schaamhaar wordt om een of andere reden nog steeds gezien als iets gênants, vooral onder de tieners. Schaamhaar is hartstikke normaal. Het is dan ook helemaal jouw eigen keuze of jij je schaamhaar weghaalt of je het laat staan. Wij hebben voor degene die zich niet willen scheren de voordelen van het niet scheren van je schaamhaar! 

Schaamhaar beschermt je vagina 

Ooit al is afgevraagd waarom je haar hebt bij je bikinilijn? Eigenlijk is het schaamhaar bedoeld als bescherming om met dingen in contact te komen. Wanneer jij namelijk kaal bent van onderen, kunnen er een stuk makkelijker bacteriën komen bij je vagina. 

Geen last meer van scheerbrand 

Na het scheren hebben veel mensen snel last van een trekkerig en branderig gevoel. Dit wordt ook wel scheerbrand genoemd. Door het scheren is je huid geïrriteerd en rood. Wat ook een gevolg is van scheren zijn ingegroeide haartjes.  

Verminderd jeuk 

Hoe irritant is die jeuk wel niet als je je net geschoren hebt? Wanneer de haartjes weer gaan groeien kan het goed jeuken daar beneden. Wanneer je je schaamhaar niet scheert, zul je merken dat je hier een stuk minder last van zult hebben.  

Schaamhaar kan seks comfortabeler maken 

Je kan door het scheren last krijgen tijdens de seks. Door de wrijving tijdens de seks raakt je huid een stuk meer geïrriteerd!  

Je kleding zit lekkerder 

Dit is misschien iets waar je niet echt over nadenkt wanneer je een keuze maakt om je schaamhaar wel of niet te gaan scheren. Toch zit je kleding een stuk lekkerder wanneer je jezelf niet scheert. De wrijving van je kleding kan zorgen voor jeuk en irritatie op een net geschoren huid.  

Je bespaart tijd en geld 

Stel je zou is bij elkaar optellen hoeveel geld je uit zou geven aan scheermateriaal. Je komt dan uit op een serieus bedrag. Dan hebben we nog niet eens wat gezegd over de tijd die je hiermee verliest. Wanneer je je schaamhaar dus laat staan heb je meer tijd over, meer geld over en ook nog is minder stress! 

Sharing is caring