5 redenen waarom je seks moet hebben tijdens je menstruatie

Even geen seks wanneer je ongesteld bent? Bijna iedereen denkt er zo over. Het lijkt allemaal erg rommelig en de gedacht dat je beddengoed helemaal onder zit is ook niet heel prettig, maar er zijn genoeg redenen om wel seks te hebben tijdens je menstruatie. Dus stop maar met die pauze en scoor met de voordelen!

Seks kan helpen bij krampen

Wanneer je een orgasme hebt trekken je bekkenspieren samen en komen ze los. Dit kan je bekkenpijn en krampen verminderen tijdens je menstruatie. Seks kan je een goed gevoel geven en het helpt ontzettend goed tegen die krampen. Het is dus het perfecte excuus om seks te hebben tijdens je menstruatie!

Extra smering

Seks tijdens je menstruatie kan voor sommige vrouwen beter aanvoelen dan normaal. Je hoeft zelf geen glijmiddel te gebruiken of je zorgen te maken over uitdroging. Het kan voor beide erg prettig aanvoelen, omdat het van nature allemaal al nat en glad is.

Een orgasme kan een sterke pijnstiller zijn

Het helpt natuurlijk goed tegen krampen, maar tijdens een orgasme kan het ook goed zijn voor het gehele ongemak en de vermoeidheid die samengaan met je menstruatie. Een orgasme lijdt tot de afgifte van krachtige chemicaliën die de pijn kan verlichten en je humeur verbeterd.

Het verminderd stress en helpt je beter slapen

Endorfines zijn geweldig om het stressniveau te verlagen. Je kan namelijk gezonder reageren op situaties waar je stress van krijgt. Een orgasme bereid je lichaam ook nog eens voor op het slapen. Dit komt door het hormoon prolactine dat vrijkomt en kan je helpen om meer herstellende shuteye te krijgen.

Je geslachtsdrift kan hoger zijn

Tijdens je menstruatie voel je je niet bepaald sexy. Wanneer je op dit punt zit van je cyclus kan het de tijd zijn van verhoogde seksuele opwinding. Sommige vrouwen worden makkelijker opgewonden of de seksuele stimulatie voelt beter aan.

Sharing is caring