Pasta met paddenstoelen

Een super lekker vegetarische pasta met paddenstoelen, spinazie en een romige saus. 

Wat heb je nodig voor 4 personen: 

  • 320 gr spaghetti 
  • 500 gr paddenstoelen 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 ui 
  • 400 gr crème fraîche  
  • 60 gr Parmezaanse kaas  
  • 200 gr spinazie 
  • 30 gr pijnboompitten 

Bereiding: 

Kook de pasta volgens de verpakking. Bewaar een deel van het kookvocht. Snijd de paddenstoelen in stukjes en warm de pan op. Bak de paddenstoelen tot ze gekrompen zijn en dan schep je ze uit de pan.  

Doe de knoflook en ui in de pan waar de paddenstoelen in zaten en doe de spinazie erbij. Laat de spinazie slinken en voeg daarna de crème fraîche toe plus een scheutje kookvocht. Breng het vervolgens nog op smaak met peper en zout. 

Doe de spaghetti door de saus en doe er daarna pas de paddenstoelen erdoor. Wanneer het allemaal goed door elkaar is geroerd serveer je het op de borden en doe je er wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten op.  

Sharing is caring