Dag- en nachtcrème

Hoe lekker is het wel niet om iedere dag even de tijd te nemen voor je gezicht om je weer lekker fris te laten voelen en te laten stralen.  Wie houdt daar nou niet van? Toch is er een grote kans dat jij al jaren dezelfde producten gebruikt voor je huid, waaronder een dag- en nachtcrème. Maar wat is nou het verschil tussen die twee en moet je ze nou echt allebei gebruiken? 

Even lekker wat me time door middel van het reinigen van je gezicht. Neem er even goed de tijd voor om jezelf even te verwennen en gewoon nergens aan te hoeven denken. Het gebruik maken van een skincare zorgt ervoor dat je huid weer lekker zacht wordt echt en het geeft je een fris gevoel.  

Dagcrème 

Voor iedere soort huidtype heb je wel een dagcrème. Iedere huid heeft namelijk andere behoeftes. Wel is er een bepaald iets dat iedere dagcrème eigenlijk wel moet hebben en dat is een UVA/UVB bescherming van minimaal SPF 15. Begin je ochtend lekker met een frisse huid en stralende huid. 

Nachtcrème 

In de nacht kan je huid zich sneller herstellen. Dit is dan ook waarom een nachtcrèmes herstellend, voedend en vooral hydraterend. Een nachtcrèmes bevat namelijk geen UV-filter. Ook is die vaak net ietsje vetter en romiger. Het is belangrijk dat je in de avond dan ook niet te veel op je gezicht smeert, want je gezicht is warmer en kan niet zo’n dikke laag opnemen. 

Wat is nou het verschil tussen de twee crèmes? 

Het verschil tussen de twee crèmes zijn de ingrediënten, maar een de werking van de crème en de samenstelling. Bij de nachtcrème is die dan ook net even iets anders dan bij de dagcrème.  

Sharing is caring