Waarom moet je scrubben?

Je hebt het vast wel eens gebruikt namelijk scrub. Wanneer je even lekker de tijd wilt nemen onder de douche en je lichaam even wat extra verwennen met een lekkere scrub. Je krijgt er een gladde, maar ook stralende huid van. Wie wilt er nou geen zachte huid?  

Wat is scrubben? 

Bij scrubben verwijder je de dode huidcellen. Wanneer je je dode huidcellen verwijderd komt er een nieuwe huid die lekker zacht is. 

Voordelen van scrubben 

Scrubben heeft meerdere voordelen voor je huid dan alleen het verwijderen van je dode huidcellen namelijk dat het je onzuiverheden vermijdt, door te scrubben worden verzorgingsproducten beter opgenomen door je huid, het kan er ook voor zorgen dat je sneller bruin wordt en het voorkomt haartjes die zijn ingegroeid.  

Scrubben VS peeling 

Een peeling bevat weinig en hele fijne korreltjes. Een peeling heeft een natuurlijke chemisch stofje en die zorgt ervoor dat de dode huidcellen losweken. Dit wordt ook wel enzymatische peeling genoemd.  

Een scrub daarentegen heeft veel grovere korrels en verwijderd de dode huidcellen doordat je schuurt met die korrels over je huid. Een scrub is daarom beter voor je lichaam, maar een peeling is beter voor je gezicht, omdat dat een dunnere huid is.  

Sharing is caring