Halloween hapjes

SAUSAGE MUMMIES 

Om elk jaar hetzelfde snoep uit te delen aan de kinderen die langs deuren gaan tijdens Halloween is ook niet heel erg speciaal. Als je echt wilt opvallen moet je ook een beetje creatief zijn en wat nieuws proberen voor de kinderen. Wil je ook niet te lang bezig zijn voor een lekkere snack dan zijn de sausage mummies perfect voor jou. Gebruik jouw creatieve skills, want Halloween is bijna om de hoek.  

Tijd: 20 minuten

Benodigdheden: 

  • 1 pak bladerdeeg  
  • 1 pak Party mix knakworstjes  
  • 1 ei  
  • Eetbare oog decoratie  
  • Ketchup  

Bereidingswijze 

  1. Om te beginnen verwarm je eerst de oven voor op ongeveer 200 graden. Laat tijdens het voorverwarmen van de oven ook even het bladerdeeg ontdooien totdat het helemaal is ontdooid om goed te kunnen gebruiken.  
  1. Snijd van het bladerdeeg lange slierten van 1 cm dik.  
  1. Wikkel de gesneden bladerdeeg reepjes om de knakworst heen. Voor 1 knakworst heb je genoeg aan 2 reepjes. Zorg dat je bovenin openlaat voor plek voor de oogjes, zoals op de afbeelding. 
  1. Klop vervolgens 1 ei goed door en smeer voor een knapperig gevoel het ei over de knakworstjes voor extra laagje. 
  1. Bak de worstjes op 200 graden voor ongeveer 15 minuten. Houd dit wel in de gaten.  
  1. Ten slotte decoreer je de knakworstjes met de eetbare oogjes bovenin op de open plek en serveer het met de saus ketchup. 

Sharing is caring