Bewegen na de bevalling

Ben je net bevallen en zit je nog helemaal op die roze wolk? Geniet dan vooral van die tijd met je baby, want voor je het weet is het weer voorbij en is je baby geen baby meer. Krijg je na een tijdje weer behoefte om weer lekker te gaan bewegen? Dan kan dit gewoon! Maar hoe zit het nou met na je bevalling sporten? 

Wij leggen het je uit! Krijg je na een tijdje weer behoefte om weer lekker te gaan bewegen? Dan kan dit gewoon! Maar hoe zit het nou met na je bevalling sporten? 

Beginnen met sporten? 

In het begin na je bevalling is het niet verstandig om gelijk te gaan sporten. Je lichaam heeft namelijk de tijd nodig om te herstellen. Naast dat wil je natuurlijk ook genieten van je pasgeboren baby. Het is vooral belangrijk om pas weer te gaan beginnen met sporten wanneer jij voelt dat je lichaam een stuk sterker is. Luister vooral naar je eigen lichaam! 

Sporten en borstvoeding 

Borstvoeding en sporten? Dat kan prima samen. Toch moet je wel op een aantal dingen letten. Er is namelijk een kans dat je door het sporten last krijgt van stuwing in je borsten. Je kan er het beste voor kiezen om voor het sporten je baby borstvoeding te geven.  

Is sporten na de bevalling goed voor je? 

Sporten na de bevalling is niet per se slecht voor je. Wel is het belangrijk om te doen wat goed voelt voor je eigen lichaam. De een moet namelijk nog lang niet denken aan sporten en de ander kan niet wachten. Na je bevalling is het vooral belangrijk om voldoende rust te nemen en lekker gezond te eten.  

Doe wat voor jou goed voelt op het gebied van sporten na je bevalling. Het is namelijk belangrijk om goed naar je eigen lichaam te luisteren. En niet te vergeten: geniet vooral lekker van die roze wolk. 

Sharing is caring