Waarom slaap je slechter met volle maan?

Een nachtje minder lekker slapen door de volle maan. Iedereen heeft hier wel is last van. De maan is inderdaad een stuk feller ‘s nachts. Maar waarom liggen sommige mensen hier toch zo vaak wakker van ‘s nachts. 

Slecht slapen met volle maan 

Het klopt inderdaad dat mensen minder goed slapen wanneer er een volle maan is. Dit komt omdat de maan bij volle maan een stuk dichter bij de aarde staat. Er komt dan een energie vrij waar mensen emotioneel van worden en ze krijgen sneller lichamelijke klachten. Ook kan het zijn dat je ‘s nachts minder goed in slaap valt.  

Als je merkt dat je veel last hebt van de volle maan, dan zijn er verschillende dingen die jij kunt doen om uiteindelijk toch lekker in slaap te kunnen vallen.  
 

Jezelf de tijd geven 

Zet geen druk op jezelf dat je echt moet slapen. Leg je er bij neer. Je valt vanzelf rustig in slaap. Op deze manier gaat je hoofd aan verschillende andere dingen denken en krijg je meer rust. Wanneer je met de volle maan in je hoofd blijft zitten, zal slapen een stuk lastiger zijn!  

Een slaapmeditatie 

Doe een slaapmeditatie. Een slaapmeditatie kan je geest kalmeren waardoor je makkelijker in slaap valt. Je kan hiervoor een slaapmeditatie opzoeken maar het is natuurlijk veel leuker om op onze website een slaapmeditatie te volgen. Het kost maar 10 minuten en geeft je alsnog een heel rustig gevoel. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat jij je de volgende dag een stuk positiever en energieker gaat voelen. 

Energie verbruiken overdag 

Wanneer je overdag veel dingen doet die energie kosten. Zal je merken dat je ’s avonds moeier bent en makkelijker in slaap valt. Plan je dag dus vol met verschillende dingen zodat je vermoeider bent aan het eind van dag.  

Sharing is caring