Tips tegen klonterige mascara

Heb je net al je make-up erop gedaan, je doet als laatste je mascara en je hebt allemaal klontjes. We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt en het is nou niet bepaald fijn. Alleen wat kan je er nou tegen doen zodat je geen klonterige mascara meer hebt? 

Klontjes in je mascara, hoe kan dat? 

Meestal begint je mascara klontjes te krijgen wanneer je mascara langzaam leeg begint te raken en het ondertussen steeds meer begint uit te drogen. De klontjes kunnen ook veroorzaakt wordt doordat je de mascara niet goed dichtdraait of je brengt je mascara op de verkeerde manier aan. 

De tips 

Gelukkig zijn er dingen die je kan doen tegen klonterige mascara namelijk: 

  • De mascara is uitgedroogd. Wanneer je 2 tot 4 druppels lenzenvloeistof of oogdruppels toevoegt aan je mascara moet het opgelost zijn. Dat komt omdat door die druppels de balans van vocht weer in orde is. Nu kan je weer je mascara aanbrengen zonder klontjes.  
  • Het is belangrijk dat wanneer je je mascara eraf haalt dat je dat erg goed doet en er dus voor moet zorgen dat je geen restjes meer hebt. Wanneer je dat wel hebt loop je sneller de kans op klontjes. 
  • Doe niet te veel mascara op je wimpers. Hoe meer mascara hoe groter de kans op klontjes. 
  • Je hebt het vast wel eens gehad namelijk mascara aan de rand. Je veegt namelijk erg makkelijk wat mascara af aan de rand, maar dat moet je dus niet meer doen. De kans zit er namelijk in dat je dat uitgedroogde beetje mascara weer meeneemt en dus voor klontjes zorgt.  

Wanneer deze tips niet werken kan het zijn dat je gewoon niet de juiste mascara hebt. Je kan er er dan dus voor kiezen om misschien een andere mascara te gebruiken.  

Er zijn dus aardig wat dingen die je kan doen tegen klontjes in je mascara. Vanaf nu hoef je je dus geen zorgen meer te maken over je klonterige mascara.  

Sharing is caring