Gezondheidsvoordelen van single zijn

Dat moment dat je bij een verjaardag zit met je familie en je de hele dag de vraag krijgt: ‘En heb je al een relatie?’ En dat je dan nee moet zeggen. Dat kan soms best confronterend zijn, maar wees niet getreurd, want single zijn heeft juist gezondheidsvoordelen zowel lichamelijk als geestelijk. 

Voordelen van single zijn   

Single zijn is goed voor je gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Geniet dus lekker maar even van je single leven. Ben je benieuwd waarom het goed is voor je gezondheid? Hieronder lees je verschillende redenen waarom het single zijn goed is voor je gezondheid.  

Je bent veel meer zelfbewust 

Wanneer je single bent leer je jezelf goed kennen. Omdat je jezelf goed kent en weet wie je bent. Heb je een goed gevoel over jezelf. Wanneer dat zo is dan straal je gelijk uit dat je zelfverzekerd bent en ook zo overkomt. En hoe fijn is dat als je met zelfvertrouwen een relatie krijgt? 

Controle over je eigen geluk 

Uit onderzoek blijkt dat singles meer ontwikkelingen doormaken op het gebied van psychologie. Daardoor ontwikkelen ze vaak veel sneller psychologisch dan iemand die constant in een relatie zit.  

Beter in fysieke vorm 

Wanneer je single bent ben je vaker in de sportschool te zien dan wanneer mensen al een relatie hebben. Single mensen zijn beter in vorm dan mensen die in een relatie zitten.  

Hechte vriendschappen 

Even lekker met je vrienden een avondje gezellig kletsen en lekker borrelen. Wanneer je single bent heb je meer tijd om met je vrienden af te spreken en dat is heel normaal. Door het meer zijn met je vrienden creëer je ook hechtere banden met je vrienden.  

Beter slapen 

Het blijkt dat wanneer er iemand naast je ligt dat je toch minder goed slaapt dan wanneer je alleen slaapt. Je kan dus veel lekkerder en rustiger slapen als single zijnde, want je wordt gewoon niet gestoord. Hoe fijn is dat! 

Sharing is caring