Droge lippen, wat kan je eraan doen?

Het wordt weer de tijd van het jaar namelijk de tijd van de droge lippen. Vooral in de herfst en winter kan je veel last hebben van droge lippen. Wil je weten wat je eraan kan doen om je lippen weer zacht te krijgen en ben je benieuwd hoe droge lippen ontstaan lees dan snel verder.  

Hoe ontstaat het? 

Wanneer je lippen droog zijn betekent dat je lippen een beschermlaagje missen, omdat die geen talgkliertjes bevatten. Dit zorgt er dan weer voor dat je lippen er gevoelig aanvoelen en dat ze gevoelig kunnen zijn voor de zon, kou, wind en droogte. Het kan ook zo zijn dat je lippen zo reageren, omdat je een irriterende reactie hebt op een bepaalde lippenbalsem.  

Symptomen 

Er zijn verschillende symptomen waaraan je kan merken dat je lippen droog zijn. Zo kunnen je lippen er droog uitzien, kan je last hebben van velletjes en een branderig of trekkend gevoel. Wanneer je merkt dat je deze symptomen hebt is het dus belangrijk om je lippen even wat extra aandacht te geven.  

Verzorgen 

Om je droge lippen op de juiste manier te verzorgen is het belangrijk om een lippenbalsem te gebruiken die past bij je lippen. Zo kan je bijvoorbeeld wanneer het zomer is en je lippen gevoelig zijn voor de kou kan je een lippenbalsem gebruiken met SPF en wanneer het koud is kan je bijvoorbeeld een sjaal dragen voor je mond.  

Voorkomen  

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om droge lippen te voorkomen. Zo is het belangrijk om voldoende water te drinken, door je neus ademen, scrub je lippen, drink niet te veel alcohol en niet roken. Met deze tips kan je in ieder geval ervoor zorgen dat je lippen een stuk minder droog zullen worden.  

Sharing is caring