Tips tegen pluizig haar

Gebruik olie 

Wanneer je hebt gedoucht is het handig om wat kokosolie in je haar te doen. Dan wordt het zachter dan ooit tevoren. Doe er niet te veel in want dan word je haar weer heel snel vet. 

Gebruik een goede borstel 

Het gebruik van een goede borstel is erg handig wanneer jij last hebt van pluizig haar. Het is dan een goed idee om gebruik te maken van een houten kam of borstel. Wanneer je kam van hout is, is er minder kans dat je haar statisch wordt. 

Was je haar niet te vaak 

Was jij je haar bijna iedere dag, stop daar dan mee wanneer jij van je pluizige haar af wilt. Was je haar niet vaker dan 2 a 3 keer in de week. Het is begrijpelijk dat je het fijn vindt om er dagelijks weer helemaal fris bij te lopen, toch raden we aan het iets minder te doen. Wanneer je ook shampoo koopt, kijk dan even op de verpakking. Het is handig om een PH- neutrale shampoo te kopen. 

Maak gebruik van conditioner na het wassen van je haar 

Maak zeker gebruik van conditioner. De beste shampoos kunnen jouw haar al laten uitdrogen. Als je last hebt van droog en pluizig haar kan een conditioner je haar versterken en hydrateren. Hierdoor zal je haar minder pluizen.  

’s Nachts de haren vast 

Denk is na over hoe je haar zit wanneer je slaapt. Heb je misschien een staart of knot in? of heb je het los tijdens het slapen? Wanneer jij namelijk slaapt met je haar vast, heeft je haar minder bewegingsruimte. Op deze manier gaat het minder pluizen.  

Douche niet te warm 

Heerlijk zo’n warme douche. Toch is het voor je haar niet altijd even slim. Wanneer je namelijk te heet gaat douchen, was je de natuurlijke oliën uit je haar. Deze oliën zorgen ervoor dat je haar zacht en glad aanvoelt.  

Kam je haar niet als het nat is 

Wanneer je haar nat is,is het meer kwetsbaar en daardoor breekt het sneller af. Door het afbreken is je haar gelijk een stuk meer pluizig. Probeer je haar is te borstelen voor je het gaat wassen. Zo worden de natuurlijke oliën over je haar verdeeld en creëer je een natuurlijke beschermlaag voor je haar. 
 

Sharing is caring