Is sporten op latere leeftijd een goed idee

Sporten op latere leeftijd is zeker een goed idee, doordat je op latere leeftijd gaat sporten blijf je in beweging en is de kans dat je sneller achteruitgaat een stuk kleiner. Dit heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen voor je fysieke gesteldheid, maar er zijn natuurlijk ook een hoop voordelen voor je mentale gezondheid. Met voldoende beweging en goede voeding blijf je veel langer sterk. 

Waarom sporten op latere leeftijd 

Wanneer je op latere leeftijd goed blijft bewegen werk je aan je conditie en ben je dus gezond bezig. Dat zorgt ervoor dat de kans op overgewicht, hartziektes, diabetes en rugklachten en stuk kleiner worden. Fysiek en mentaal ga je je een stuk beter en fitter voelen. 

Voordelen  

Door op latere leeftijd te gaan bewegen zorgt dat ervoor dat senioren langer zelfstandig zullen blijven. Van bewegen kan je honger krijgen en wanneer dat gebeurt wordt je eetlust ook meer dit zorgt er dan weer voor dat er genoeg mineralen, vezels en eiwitten in je lichaam zullen worden opgenomen. Het zorgt er ook voor dat de senioren weer nieuwe vrienden maken en het geheugen wordt ook nog eens gestimuleerd door de beweging. 

Hoe pak je het aan 

Zorg ervoor dat je de variatie houdt binnen het sporten, daardoor blijft het voor jezelf een stuk leuker en zal je er dus ook meer van gaan genieten. Ook is het belangrijk dat je goed luistert naar je eigen lichaam en maak het dus niet te moeilijk voor jezelf. Je mag jezelf ook echt wel belonen wanneer je een goede prestatie hebt geleverd. Houd je verbeteringen in de gaten, want wanneer je verandering bij jezelf gaat zien werkt dat erg motiverend. 

Handige tips 

Wanneer je besluit te gaan sporten op latere leeftijd is het belangrijk om wel een sport te kiezen die bij je leeftijd past. Op die manier zorg je ervoor dat je je eigen lichaam niet belast en het ook leuk blijft om te bewegen en er dus plezier aan beleeft. Belangrijk is ook dat je het rustig gaat opbouwen. 

Bewegen houd je jong en is dus een altijd goed idee! 

Sharing is caring