5x Podcast over mentale gezondheid

Onbespreekbaar 

In ‘Onbespreekbaar’ worden onderwerpen besproken die als taboe worden gezien. De Vlaamse Jef Willem en Nicolas Overmeire praten over eenzaamheid, kwetsbaarheid en sociale media. Hun vrolijke Gentse accent zorgt voor een luchtige sfeer ondanks de zware onderwerpen. ‘Vind kalmte in een wereld die schreeuwt’ is het motto van de mannen. We voelen ons namelijk allemaal weleens down en dat is oké.  

Leven zonder stress  

In deze podcast wordt er gesprokken met auteurs, coaches, sprekers en andere mede-podcasters. In ‘Leven zonder stress’ hebben ze het over alledaagse onderwerpen. Alles op het gebied van seks, stress, geluk, zingeving en depressie komt aan bod. Per aflevering luister je naar een interview met een expert. Interviewer Patrick Kicken zorgt voor een fijne sfeer.  

De Kracht van Openheid 

Ervaringsdeskundige Sanne Verschuuren is werkzaam als ervaringsdeskundige bij GGZ. Haar bak aan ervaring deelt ze met jou in haar podcast ‘De Kracht van Openheid’. Tijdens iedere aflevering bespreekt ze een ander onderwerp en interviewt ze een inspirerende deskundige. Onderwerpen zoals hoogsensitiviteit, winter(depressie), trauma maar ook opvoeding komen aan bod. Een unieke podcast vol kennis en deskundigheid.  

Stoorzender de podcast 

Claire en haar vriend Joost spreken in deze podcast over hun eigen ervaring. Claire worstelt met depressie, een dwangstoornis en een persoonlijkheidsstoornis. Dit alles wordt bespreekbaar gemaakt in hun podcast ‘Stoorzender de podcast’. Samen met Jeroen vecht ze voor meer openheid rondom deze onderwerpen. Ze spreken met gasten, zo leren ze meer over deze strijd maar ook leren ze elkaar beter begrijpen.  

Elke Dag Vakantie 

Het leven is meer dan werken, weekend vieren en rekeningen betalen. Dat besloten Stijn en Eva in september 2019. Ze verkochten hun huis in Mechelen, ontsnappen hun drukke leven en verhuizen naar de zee. In hun podcast ‘Elke Dag Vakantie’ delen ze hun verhalen over geld, succes burn-out werk en balans. De podcast is eerlijk, ontwapenend en vooral niet te serieus.  

Sharing is caring