Wanneer verbrand je het meeste vet?

Iedereen kent het wel. Je wilt afvallen en weet dat er wat vet af moet. We leggen je alles uit over het opslaan van vet en hoe je het weer verbrandt. Bij welke work-outs verbrand je nou het meeste vet?  

Opslaan vet 

Je lichaam gebruikt de calorieën die je eet en drinkt als energie of slaat dit op. Krijg je meer calorieën binnen dan je gebruikt dan blijft deze ‘energie’ over. Het overschot slaat je lichaam op als vet. Wanneer je af wilt vallen moet je dit overschot, het vet, dus verbranden.  

Vet verbranden 

Ga je sporten dan begint je lichaam met het verbranden van koolhydraten. Zijn de koolhydraten op dan gaat je lichaam verder met de eiwitten en het vet. Per persoon is het verschillend wanneer het lichaam over gaat naar het verbranden van vet.  

Work-outs 

Maar welke work-out kan je nou het beste doen? Vaak wordt er gedacht dat cardio de beste optie is. Dit is niet waar. Train regelmatig intensief, daag jezelf uit. Je verbrand dan meer vet dan bij een minder zware work-out. Het belangrijkste is dus dat je jezelf uitdaagt. Ga voor een pittige cardio- intervaltraining. Hier kan je ook krachttraining aan toevoegen.    

Verbranden zonder wat te doen? 

Als je begint met sporten vraagt je lichaam om meer energie. Eerder las je al dat je lichaam begint met koolhydraten verbranden. Maar eerst heeft het zuurstof nodig. Merk je dat je ademhaling sneller wordt? Dat komt omdat je spieren meer zuurstof nodig hebben. Je lichaam moet dus hard werken. Hierdoor stijgt je calorieverbruik.  

Als je calorieverbruik stijgt,  kan dit effect kan wel tot 48 uur na het sporten aanhouden. Je verbrand dus extra calorieën dan je normaal doet. Hierdoor blijft er dus minder ‘energie’ over van de calorieën die je hebt gegeten. Je lichaam slaat dus minder of geen vet op.  

Je verbrand dus het meeste vet als je jezelf uitdaagt. Kies dus regelmatig voor een intensieve work-out. Kies voor een uitdagende cardio- interval training of een pittige high intensity interval training.  

Sharing is caring