Groenten met de meeste eiwitten

Groenten is misschien niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om eiwitten. Maar wist je dat sommige groenten zelf meer eiwitten bevatten dan 100 gram vlees? We hebben de beste en lekkerste voor je op een rij gezet. 

Spinazie  

Een van de meest voedzame groene bladgroenten die er is. Maar liefst 30% van deze groente bestaat uit eiwit. Naast eiwit bevat het ook een flinke hoeveelheid foliumzuur, magnesium, ijzer en calcium. Lekker voor in een salade, door een pasta of in een groene smoothie. 

Bonen 

Vegetariërs eten vaak bonen als vervanging van vlees. En dat heeft een hele goede reden. 100 gram bevat al snel evenveel eiwit als één ei. Slim om dus wat vaker bonen te verwerken in je maaltijden. Ze zijn ook een goede bron van vezels. De sojaboon is het meeste eiwitrijk. Met maar liefst 18,2 gram eiwit per 100 gram. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan een salade of ovenschotel.  

Broccoli 

Schep deze groente wat vaker op je bord! Deze groente kan je koken of wokken. Je kan er dus alle kanten mee op. Naast een flinke hoeveelheid eiwit bevatten ze ook veel vezels. Ook goed voor de darmen dus. Lekker in een ovenschotel, verwerkt in een soep of zelfs door een stamppot.  

Champignons 

Deze groente bevat relatief weinig calorieën, zout en vetten. Wel is het een grote bron van eiwitten. Rijk aan voedingstoffen en vezels, je raakt dus eerder verzadigd. Deze groenten kan je makkelijk toevoegen aan verschillende gerechten. Denk aan pizza, in een pasta of door een wok gerecht.  

Asperges 

Deze groente is ook een absolute topper. Wanneer begint het seizoen weer? Deze groene groente is gestoomd of gegrild op zijn best. Met maar liefst één gram eiwit per asperge. Smul er in het seizoen lekker van want, ze zijn dus hartstikke goed voor je.  

Sharing is caring