Voorkom een kater!

Net een drankje te veel, het overkomt ons allemaal weleens. De volgende dag wil je natuurlijk gewoon weer fit voelen. Maar wat kan je het beste doen om de volgende dag weer optimaal te functioneren? Je kan een kater voorkomen of op zijn minst verminderen. 

Uiteraard kan je ervoor kiezen om niet te drinken. Maar in het weekend, tijdens de werkborrel of tijdens een etentje wil je soms wel genieten van een alcoholische versnapering. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet. 

Blijf gehydrateerd 

Goed blijven drinken is het allerbelangrijkste. En dan bedoelen we dus geen alcohol! De drankjes drijven namelijk snel vocht uit je lichaam af. Drink bij elk glas alcohol een glas water. Zo blijf je gehydrateerd. Ben je actief bezig dan is het zelfs verstandig twee glazen water te drinken per drankje. Geen fan van water? Voeg citroen of munt toe! 

Eet goed 

Het is belangrijk om zowel voor als na het drinken goed te eten. Leg een goede bodem vooraf en snack achteraf nog wat. Maar wat kan je het beste eten en wat totaal niet?  

De beste opties: 

– Kokoswater 

– Augurken 

– Gember 

– Banaan 

Zoals je eerder al hebt gelezen is vocht erg belangrijk. En dat zie je terug aan de opties. Kokoswater en augurken bevatten veel vocht. Gember kan helpen tegen misselijkheid, best fijn als je drankje te veel op hebt. Bananen bevatten niet alleen magnesium maar ook kalium. De mineralen die je kwijtraakt als veel moet plassen. Het is je vast opgevallen dat alcohol een effect heeft op je blaas.  

Laat dit staan: 

– Meer alcohol 

– Gefrituurd eten 

– Cafeïne 

– Zuur eten/drinken 

– Gebakjes 

Vettig eten, zoals gefrituurd eten en gebakjes, kan een vervelend gevoel in de maag veroorzaken na het drinken. Je kan er flink misselijk van worden. Dit geldt ook voor zuur eten en drinken. De reactie die erdoor veroorzaakt wordt in de maag zorgt ervoor dat je je niet beter gaat voelen.  

Drank keuze 

Uiteraard maakt het ook uit voor welk drankje je kiest. Het beste kan je kiezen voor een licht drankje. Dit geldt voor zowel het percentage als de kleur. Donkere bieren vallen bijvoorbeeld zwaar op de maag. 

Kies bewust je drankje. Onthoud dus vooral dat je voor en na je drankjes wat eet en blijf genoeg water drinken. Zo sta je de volgende ochtend weer fris en fruitig op.  

Sharing is caring