Voordelen van vroeg opstaan

Iedereen kent het wel. Je wekker gaat weer vroeg en je moet je klaarmaken voor de rest voor de dag. Je bed ligt veel te lekker en je blijft maar snoozen. Toch heeft het vroege opstaan een hoop verdelen. Maar wat zijn deze? 

Geen afleiding 

Wanneer je ‘s ochtends vroeg op staat en je wilt wat productiefs gaan doen, kom je erachter dat dit een stuk gemakkelijker gaat. Een groot deel van de mensen slaapt nog en daarom heb jij de minimale afleiding van buitenaf. Wist je dat je concentratie ook het best is als je net wakker bent? 

Focus op jezelf 

De belangrijkste reden van vroeg opstaan is dat je het voor jezelf doet. Je wilt graag zoveel mogelijk uit het leven halen. Wanneer jij vroeg opstaat, focus je je helemaal op je eigen moment. Door dit te doen kom jij ook een stuk relaxter de dag door. Je herkent het wel dat je door je volle agenda bijna geen momentje voor jezelf kunt vinden. Vroeg opstaan is hier dus de oplossing voor. 

Rustiger ontbijten 

Je staat weer is te laat op en hebt geen tijd meer voor een goed en gezond ontbijt. Snel eet je dan een ongezonde hap of sommigen slaan het ontbijt helemaal over. Met een volle maag kan je dingen beter aan en heb je meer energie dan met een lege maag. Ontbijt dus goed, dan kom je je dag veel beter door! 

Gezonder 

Wanneer je vroeg opstaat kun je de dag veel beter inplannen. Je kunt meer tijd besteden aan verschillende taken. Met een gezin heb je meer tijd om de kinderen klaar te maken en naar school brengen. Dit kan al een stuk minder stress veroorzaken waardoor je ook minder last krijgt van de gevolgen van stress. Voorbeelden van gevolgen van stress zijn maagproblemen, haaruitval, slechte bloedcirculatie en hoofdpijn. 

Tips om makkelijker vroeg op te staan 

  • Ga niet snoozen. 
  • Ga lekker douchen of was je gezicht. Je lichaam krijgt meteen een echte opkikker. 
  • Neem een kop koffie. 
  • Leg je kleding de avond van tevoren klaar. 
  • Zorg dat je op tijd naar bed gaat en genoeg uren slaap pakt. 

En vergeet natuurlijk niet dat je het allemaal voor jezelf doet! 

Sharing is caring