Dit is waarom je telefoon naast je bed slecht is

Tegenwoordig gaan mensen vaak slapen met hun telefoon naast zich. Ondertussen slapen miljarden met hun telefoon naast zich. Naast dat zij dit ‘s nachts doen, zitten ze er overdag ook al veel op. De verschillende stralingen die dan loskomen zijn niet goed voor je. Je kunt namelijk gezondheidsproblemen oplopen. 

Gevolgen van slapen met je telefoon naast je 

De straling van elektrische apparaten is slecht voor het menselijk lichaam en kan zelfs de kans op kanker vergroten. Uit onderzoeken is gebleken dat wanneer mannen veel straling binnenkrijgen, de kwaliteit van hun sperma naar beneden gaat. Wat verder nog bij mannen en vrouwen uit onderzoeken is gebleken is dat hun stresswaarden een stuk hoger zijn dan bij mensen die slapen zonder hun telefoon.  
 

Slaapproblemen door je telefoon 

Naast het feit dat je gezondheidsproblemen kan krijgen door te slapen naast je telefoon, kun je ook een stuk makkelijker afgeleid raken en snel te laat gaan slapen. Gewoontes zoals ‘s nachts nog je mail of social media checken kan leiden tot stress, slapeloosheid, slechte concentratie, geïrriteerdheid en hoofdpijn. 

Tips van wat je het beste kan doen met je telefoon ‘s nachts 

  • Je kan je telefoon ook in een andere kamer neerleggen. Het enige nadeel wat er dan is, is dat er een wekker af kan gaan en de rest van het gezin daar last van kan hebben. 
  • Zet je wifi-verbinding uit. Zo krijg je geen meldingen en ga je dus ook minder snel ‘s nachts op je telefoon. Je wekker kan ook makkelijk afgaan zonder dat mensen om je heen er last van hebben. 
  • Zet je telefoon ‘s nachts uit. Waarschijnlijk ben je het niet helemaal eens met deze oplossing want veel mensen gebruiken bijvoorbeeld hun telefoon als wekker. Mensen vinden het ook fijn als ze wakker worden gelijk hun telefoon te checken, Door het opstarten van je telefoon duurt het allemaal net iets langer. 

Sharing is caring